'Boeing behoudt het volledige vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX', luidt het. De vliegtuigbouwer besliste echter 'uit een overvloed aan voorzichtigheid en om het publiek gerust te stellen' om de FAA aan te bevelen om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden.

Bij de crash met het vliegtuig van Ethiopian Airlines kwamen zondag alle 157 inzittenden om het leven. In oktober crashte ook al een vliegtuig van dat type van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten.

De oorzaak van de recentste crash met een 737 MAX-vliegtuig, zondag in Ethiopië, is nog niet bekend. De gegevens van de zwarte dozen moeten nog worden geanalyseerd.

Vele landen hielden de 737 MAX-vliegtuigen al uit eigen initiatief aan de grond.

'Boeing behoudt het volledige vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX', luidt het. De vliegtuigbouwer besliste echter 'uit een overvloed aan voorzichtigheid en om het publiek gerust te stellen' om de FAA aan te bevelen om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden.Bij de crash met het vliegtuig van Ethiopian Airlines kwamen zondag alle 157 inzittenden om het leven. In oktober crashte ook al een vliegtuig van dat type van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. De oorzaak van de recentste crash met een 737 MAX-vliegtuig, zondag in Ethiopië, is nog niet bekend. De gegevens van de zwarte dozen moeten nog worden geanalyseerd. Vele landen hielden de 737 MAX-vliegtuigen al uit eigen initiatief aan de grond.