Toen de Boeing van Malaysia Airlines verdween, vloog het toestel "zeer waarschijnlijk" op automatische piloot, zo heeft de Australische vicepremier en verkeersminister Warren Truss op een persconferentie gezegd.

De Boeing 777 verdween op 8 maart, op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Er waren 239 mensen aan boord. In de volgende fase van het zoeken naar vlucht MH370 komt een zuidelijker gebied langs de "zevende boog" in de Indische Oceaan aan bod. Die speurtocht, op basis van de jongste analyse van satellietdata, doorheen een zone van bijna 60.000 vierkante kilometer, kan een jaar duren, aldus Truss, geciteerd door de Australische televisiezender ABC.

"Dat gebied van de ocaan is zeer diep, drie tot vijf kilometer diep, en grote delen zijn niet in kaart gebracht", klonk de bewindsman bij de Amerikaanse zender NBC. De bewindsman zei dat zijn land zich wil blijven engageren om "dit grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis" uit te klaren. (Belga/AVE)

Toen de Boeing van Malaysia Airlines verdween, vloog het toestel "zeer waarschijnlijk" op automatische piloot, zo heeft de Australische vicepremier en verkeersminister Warren Truss op een persconferentie gezegd.De Boeing 777 verdween op 8 maart, op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Er waren 239 mensen aan boord. In de volgende fase van het zoeken naar vlucht MH370 komt een zuidelijker gebied langs de "zevende boog" in de Indische Oceaan aan bod. Die speurtocht, op basis van de jongste analyse van satellietdata, doorheen een zone van bijna 60.000 vierkante kilometer, kan een jaar duren, aldus Truss, geciteerd door de Australische televisiezender ABC. "Dat gebied van de ocaan is zeer diep, drie tot vijf kilometer diep, en grote delen zijn niet in kaart gebracht", klonk de bewindsman bij de Amerikaanse zender NBC. De bewindsman zei dat zijn land zich wil blijven engageren om "dit grootste mysterie uit de luchtvaartgeschiedenis" uit te klaren. (Belga/AVE)