De zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines gaat nog steeds door maar er is nog niet gezocht op de meest voor de hand liggende plaats. Dat zegt althans het Britse satellietbedrijf Inmarsat.

Het toestel dat op weg was naar Peking met 239 mensen aan boord, verdween op 8 maart, ongeveer een uur nadat het was opgestegen van op Kuala Lumpur International Airport. Volgens Inmarsat crashte de MH370 meer dan waarschijnlijk in de zuidelijke Indische Oceaan.

Het bedrijf baseert zich daarvoor op de korte contacten die het vliegtuig om het uur maakte met een van de satellieten van Inmarsat. Maar het Australische schip dat de zoektocht naar het toestel voerde, stopte net voor die bewuste locatie om op onderzoek te gaan naar een signaal ("ping") vanuit een andere locatie.

Maleisië heeft afgelopen zondag, 100 dagen na het verdwijnen van het vleigtuig, beloofd dat de zoektocht naar het toestel onverminderd voortgaat. "We kunnen en we zullen niet rusten voor het toestel is gevonden", zei minister van Transport Hishammuddin Hussein.

(Belga/SD)

Het toestel dat op weg was naar Peking met 239 mensen aan boord, verdween op 8 maart, ongeveer een uur nadat het was opgestegen van op Kuala Lumpur International Airport. Volgens Inmarsat crashte de MH370 meer dan waarschijnlijk in de zuidelijke Indische Oceaan. Het bedrijf baseert zich daarvoor op de korte contacten die het vliegtuig om het uur maakte met een van de satellieten van Inmarsat. Maar het Australische schip dat de zoektocht naar het toestel voerde, stopte net voor die bewuste locatie om op onderzoek te gaan naar een signaal ("ping") vanuit een andere locatie. Maleisië heeft afgelopen zondag, 100 dagen na het verdwijnen van het vleigtuig, beloofd dat de zoektocht naar het toestel onverminderd voortgaat. "We kunnen en we zullen niet rusten voor het toestel is gevonden", zei minister van Transport Hishammuddin Hussein. (Belga/SD)