Dat meldt de VN op zijn website. "De secretaris-generaal behandelt de zaak met de grootste ernst", aldus Martin Nesirky, de woordvoerder van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Volgens het document zou "het wangedrag" hebben plaatsgevonden in de noordoostelijke stad Gao, op 19 en 20 september. "De missie handelde onmiddellijk om de feiten vast te stellen en bewijzen te bewaren. De missie verleende ook bijstand aan het vermoedelijke slachtoffer." Over het slachtoffer wordt verder niet gesproken. Het document geeft ook geen verdere voorbeelden van "wangedrag", of het aantal betrokken blauwhelmen.

Nultolerantie

De missie kondigde ook aan de gepaste actie te zullen ondernemen, indien de beschuldigingen blijken te kloppen. "De secretaris-generaal heeft een beleid van nultolerantie voor iedere vorm van seksuele uitbuiting en misbruik", klinkt het.

Op 31 juli telde Minusma 6.2947 geuniformeerden, onder wie 5.494 militairen en 800 agenten, aldus nog de VN. (Belga/TV)

Dat meldt de VN op zijn website. "De secretaris-generaal behandelt de zaak met de grootste ernst", aldus Martin Nesirky, de woordvoerder van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.Volgens het document zou "het wangedrag" hebben plaatsgevonden in de noordoostelijke stad Gao, op 19 en 20 september. "De missie handelde onmiddellijk om de feiten vast te stellen en bewijzen te bewaren. De missie verleende ook bijstand aan het vermoedelijke slachtoffer." Over het slachtoffer wordt verder niet gesproken. Het document geeft ook geen verdere voorbeelden van "wangedrag", of het aantal betrokken blauwhelmen. De missie kondigde ook aan de gepaste actie te zullen ondernemen, indien de beschuldigingen blijken te kloppen. "De secretaris-generaal heeft een beleid van nultolerantie voor iedere vorm van seksuele uitbuiting en misbruik", klinkt het.Op 31 juli telde Minusma 6.2947 geuniformeerden, onder wie 5.494 militairen en 800 agenten, aldus nog de VN. (Belga/TV)