In de Verenigde Staten is al enkele maanden veel te doen rond politiegeweld tegen minderheden, na de dood afgelopen zomer van Michael Brown in het stadje Ferguson.

De agent had maandagnamiddag een oproep beantwoord over een man die voor ophef zorgde in de county DeKalb door op de deuren te kloppen en naakt over de vloer te kruipen, aldus Cedric Alexander, hoofd van de politie in de county, tijdens een persconferentie. Toen de agent ter plaatse was gekomen, weigerde de man de agent te gehoorzamen en had hij zich meteen op de agent geworpen. Daarop had de agent zijn pistool genomen en twee keer geschoten. De oproerkraaier was op slag dood.

Het slachtoffer, de 27-jarige Anthony Hill, was ongewapend en leek te lijden onder mentale problemen, aldus nog Alexander. Het onderzoek is toegewezen aan een onafhankelijk onderdeel van de politie, de Georgia Bureau of Investigation.

Enkele dagen geleden nog maar vierden de Verenigde Staten de 50e verjaardag van de mars voor burgerrechten voor zwarten, in Selma (Alabama). President Barack Obama hield er een toespraak.

Nog deze week publiceerde het ministerie van Justitie een rapport over de rellen in Ferguson, waarin de vinger wordt gewezen naar het discriminerende gedrag van de politie. (Belga)

In de Verenigde Staten is al enkele maanden veel te doen rond politiegeweld tegen minderheden, na de dood afgelopen zomer van Michael Brown in het stadje Ferguson.De agent had maandagnamiddag een oproep beantwoord over een man die voor ophef zorgde in de county DeKalb door op de deuren te kloppen en naakt over de vloer te kruipen, aldus Cedric Alexander, hoofd van de politie in de county, tijdens een persconferentie. Toen de agent ter plaatse was gekomen, weigerde de man de agent te gehoorzamen en had hij zich meteen op de agent geworpen. Daarop had de agent zijn pistool genomen en twee keer geschoten. De oproerkraaier was op slag dood. Het slachtoffer, de 27-jarige Anthony Hill, was ongewapend en leek te lijden onder mentale problemen, aldus nog Alexander. Het onderzoek is toegewezen aan een onafhankelijk onderdeel van de politie, de Georgia Bureau of Investigation. Enkele dagen geleden nog maar vierden de Verenigde Staten de 50e verjaardag van de mars voor burgerrechten voor zwarten, in Selma (Alabama). President Barack Obama hield er een toespraak. Nog deze week publiceerde het ministerie van Justitie een rapport over de rellen in Ferguson, waarin de vinger wordt gewezen naar het discriminerende gedrag van de politie. (Belga)