Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid blijft voorlopig open. Kort voor een deadline om middernacht raakten Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres het eens over de verlenging van de financiering gedurende een week. Homeland Security speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen terreurdaden op eigen bodem.

Compromis

Vrijdagavond plaatselijke tijd kwam het tot een akkoord in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. In het geval de deadline niet gehaald zou zijn, kreeg het ministerie vanaf zaterdag geen budget meer en zou het gedeeltelijk moeten sluiten. Het merendeel van de Republikeinen is gekant tegen de wetgeving, omdat die niets doet aan de immigratiehervormingen van president Barack Obama. De financiering op lange termijn van het ministerie maken ze daarvan afhankelijk. Het uitstel van een week moet tijd bieden om een compromis te bekomen. (Belga/WB)

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid blijft voorlopig open. Kort voor een deadline om middernacht raakten Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres het eens over de verlenging van de financiering gedurende een week. Homeland Security speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen terreurdaden op eigen bodem.Vrijdagavond plaatselijke tijd kwam het tot een akkoord in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. In het geval de deadline niet gehaald zou zijn, kreeg het ministerie vanaf zaterdag geen budget meer en zou het gedeeltelijk moeten sluiten. Het merendeel van de Republikeinen is gekant tegen de wetgeving, omdat die niets doet aan de immigratiehervormingen van president Barack Obama. De financiering op lange termijn van het ministerie maken ze daarvan afhankelijk. Het uitstel van een week moet tijd bieden om een compromis te bekomen. (Belga/WB)