Het moederbedrijf van Mercedes-Benz is een van de autofabrikanten die onder een vergrootglas ligt sinds in 2015 aan het licht kwam dat Volkswagen op grote schaal geknoeid heeft met uitstootgegevens. Zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten lopen er onderzoeken naar Daimler.

Volgens Bild am Sonntag zou er in bepaalde auto's van het concern onder meer technologie zijn aangetroffen die de apparatuur om schoner te rijden uitschakelt, wanneer de wagen 26 kilometer heeft gereden.

Een woordvoerder van Daimler weigerde inhoudelijk commentaar te geven. Hij benadrukte daarbij dat de autoriteiten tot nu toe nog geen officiële klacht hebben ingediend. Vorig jaar heeft het bedrijf wel al miljoenen Europese dieselwagens teruggeroepen voor bepaalde aanpassingen. Dat was volgens Daimler echter 'om bestuurders gerust te stellen en het vertrouwen in dieseltechnologie te versterken.'

Volkswagen reserveerde eerder vele miljarden voor de nasleep van het schandaal. Miljoenen dieselauto's van het concern bleken voorzien van technologie die ervoor zorgde dat ze in testsituaties veel milieuvriendelijker leken dan in werkelijkheid het geval was.

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz is een van de autofabrikanten die onder een vergrootglas ligt sinds in 2015 aan het licht kwam dat Volkswagen op grote schaal geknoeid heeft met uitstootgegevens. Zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten lopen er onderzoeken naar Daimler. Volgens Bild am Sonntag zou er in bepaalde auto's van het concern onder meer technologie zijn aangetroffen die de apparatuur om schoner te rijden uitschakelt, wanneer de wagen 26 kilometer heeft gereden. Een woordvoerder van Daimler weigerde inhoudelijk commentaar te geven. Hij benadrukte daarbij dat de autoriteiten tot nu toe nog geen officiële klacht hebben ingediend. Vorig jaar heeft het bedrijf wel al miljoenen Europese dieselwagens teruggeroepen voor bepaalde aanpassingen. Dat was volgens Daimler echter 'om bestuurders gerust te stellen en het vertrouwen in dieseltechnologie te versterken.' Volkswagen reserveerde eerder vele miljarden voor de nasleep van het schandaal. Miljoenen dieselauto's van het concern bleken voorzien van technologie die ervoor zorgde dat ze in testsituaties veel milieuvriendelijker leken dan in werkelijkheid het geval was.