'Zestig Houthi-rebellen zijn gedood, de meeste bij luchtaanvallen die in de afgelopen 24 uur zijn uitgevoerd. Ook achttien loyale soldaten zijn gedood en tientallen raakten gewond bij gevechten in de afgelopen 48 uur', aldus een militaire functionaris. De gevechten vonden plaats in Marib, een olierijke regio en het laatste bastion van het regeringsleger, die de Houthi-rebellen sinds februari proberen te veroveren.

De oorlog in Jemen barstte in 2014 los met de inname van de hoofdstad Sanaa door de Houthi's. De rebellen hebben intussen een groot deel van het noorden van het land in handen. Het conflict in Jemen eiste al tienduizenden doden, zeggen humanitaire organisaties. Miljoenen anderen raakten ontheemd.

'Zestig Houthi-rebellen zijn gedood, de meeste bij luchtaanvallen die in de afgelopen 24 uur zijn uitgevoerd. Ook achttien loyale soldaten zijn gedood en tientallen raakten gewond bij gevechten in de afgelopen 48 uur', aldus een militaire functionaris. De gevechten vonden plaats in Marib, een olierijke regio en het laatste bastion van het regeringsleger, die de Houthi-rebellen sinds februari proberen te veroveren. De oorlog in Jemen barstte in 2014 los met de inname van de hoofdstad Sanaa door de Houthi's. De rebellen hebben intussen een groot deel van het noorden van het land in handen. Het conflict in Jemen eiste al tienduizenden doden, zeggen humanitaire organisaties. Miljoenen anderen raakten ontheemd.