De Britse eerste minister David Cameron, samen met zijn vrouw Samantha, en een vijftiental leden van zijn regering vertegenwoordigen het gastland. De Belgische premier Elio Di Rupo en de Franse premier Jean-Marc Ayrault staan tevens op de gastenlijst, net als de Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdogan en zijn Palestijnse tegenhanger. De Russische premier Dmitri Medvedev zal ook aanwezig zijn. Zijn president, Vladimir Poetin, komt enkel naar de judocompetitie kijken.

Ahmadinejad blijft thuis

De Amerikaanse delegatie wordt geleid door de first lady Michelle Obama. Duitsland vaardigt president Joachim Gauck af, bondskanselier Angela Merkel blijft thuis. Vanuit Afrika reizen de presidenten van Gabon, Ivoorkust en Rwanda af. China, gastland in 2008, stuurt Dai Bingguo, lid van de diplomatieke staatsraad.

De ceremonie wordt ook voer voor enkele royals, onder wie koningin Margrethe II van Denemarken, prins Albert van Monaco en koningin Sofia van Spanje. De koning van Swaziland zakt, na hevig protest in zijn thuisland, toch niet af naar Londen, net als de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die in mei nochtans verklaarde aanwezig te willen zijn. (Belga/TE)

De Britse eerste minister David Cameron, samen met zijn vrouw Samantha, en een vijftiental leden van zijn regering vertegenwoordigen het gastland. De Belgische premier Elio Di Rupo en de Franse premier Jean-Marc Ayrault staan tevens op de gastenlijst, net als de Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdogan en zijn Palestijnse tegenhanger. De Russische premier Dmitri Medvedev zal ook aanwezig zijn. Zijn president, Vladimir Poetin, komt enkel naar de judocompetitie kijken. Ahmadinejad blijft thuis De Amerikaanse delegatie wordt geleid door de first lady Michelle Obama. Duitsland vaardigt president Joachim Gauck af, bondskanselier Angela Merkel blijft thuis. Vanuit Afrika reizen de presidenten van Gabon, Ivoorkust en Rwanda af. China, gastland in 2008, stuurt Dai Bingguo, lid van de diplomatieke staatsraad. De ceremonie wordt ook voer voor enkele royals, onder wie koningin Margrethe II van Denemarken, prins Albert van Monaco en koningin Sofia van Spanje. De koning van Swaziland zakt, na hevig protest in zijn thuisland, toch niet af naar Londen, net als de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die in mei nochtans verklaarde aanwezig te willen zijn. (Belga/TE)