De Metropolitan Police meldde 's avonds dat er in heel Londen zo'n 276 arrestaties werden verricht, terwijl ze demonstranten die midden op de weg zaten nog steeds probeerde te verwijderen. Andere activisten wierpen barricades op of blokkeerden wegen door tenten, voertuigen en geïmproviseerde gebouwen neer te zetten.

Extinction Rebellion en verwante organisaties voerden maandag in zowat zestig steden over de hele wereld acties van burgerlijke ongehoorzaamheid uit verzet tegen de 'criminele inactiviteit' van regeringen bij het aanpakken van de klimaat- en ecologische crisis.

De Belgische tak van Extinction Rebellion had geen acties gepland. Aanhangers trokken wel naar de acties in Amsterdam, Parijs en Londen om die te steunen.

De Metropolitan Police meldde 's avonds dat er in heel Londen zo'n 276 arrestaties werden verricht, terwijl ze demonstranten die midden op de weg zaten nog steeds probeerde te verwijderen. Andere activisten wierpen barricades op of blokkeerden wegen door tenten, voertuigen en geïmproviseerde gebouwen neer te zetten. Extinction Rebellion en verwante organisaties voerden maandag in zowat zestig steden over de hele wereld acties van burgerlijke ongehoorzaamheid uit verzet tegen de 'criminele inactiviteit' van regeringen bij het aanpakken van de klimaat- en ecologische crisis. De Belgische tak van Extinction Rebellion had geen acties gepland. Aanhangers trokken wel naar de acties in Amsterdam, Parijs en Londen om die te steunen.