Het is de eerste keer dat de klokken van de Big Ben in Londen worden stilgelegd sinds de dood van voormalig premier Winston Churchill in 1965. Gedurende die 48 jaar werden de klokken enkel nog eens het zwijgen opgelegd voor onderhoudswerken in de jaren 70.

Het initiatief komt er nadat de familie van barones Margaret Thatcher het idee hadden verworpen om 87 keer (de leeftijd waarop Thatcher gestorven is) een bel te laten luiden. Eenzelfde eer was indertijd weggelegd voor Churchill toen de kist met zijn lichaam het Palace of Westminster verliet.

De kinderen van de eerste en enige vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, Mark en Carol Thatcher, lieten weten dat ze de 'grote eer' van het stilleggen van de Big Ben tijdens de begrafenis van hun moeder appreciëren.

Bomaanslag Boston

Het lichaam van Thatcher, die vorige week overleed aan een beroerte, wordt ondertussen overgebracht naar de kapel van Westminster Palace voor een korte privédienst voor de familie en om parlementsleden de kans te geven een laatste groet uit te brengen.

De kist begint morgen dan aan zijn laatste reis naar St. Paul's kathedraal voor de uitvaartplechtigheid in aanwezigheid van zo'n 2.000 genodigden, onder wie de Britse koningin. De IJzeren Dame krijgt een 'rouwceremonie met militaire eer.

Naar aanleiding van de dodelijke bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, zal de politie extra waakzaam zij tijdens de begrafenis. (TE)

Het is de eerste keer dat de klokken van de Big Ben in Londen worden stilgelegd sinds de dood van voormalig premier Winston Churchill in 1965. Gedurende die 48 jaar werden de klokken enkel nog eens het zwijgen opgelegd voor onderhoudswerken in de jaren 70. Het initiatief komt er nadat de familie van barones Margaret Thatcher het idee hadden verworpen om 87 keer (de leeftijd waarop Thatcher gestorven is) een bel te laten luiden. Eenzelfde eer was indertijd weggelegd voor Churchill toen de kist met zijn lichaam het Palace of Westminster verliet. De kinderen van de eerste en enige vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, Mark en Carol Thatcher, lieten weten dat ze de 'grote eer' van het stilleggen van de Big Ben tijdens de begrafenis van hun moeder appreciëren. Bomaanslag Boston Het lichaam van Thatcher, die vorige week overleed aan een beroerte, wordt ondertussen overgebracht naar de kapel van Westminster Palace voor een korte privédienst voor de familie en om parlementsleden de kans te geven een laatste groet uit te brengen. De kist begint morgen dan aan zijn laatste reis naar St. Paul's kathedraal voor de uitvaartplechtigheid in aanwezigheid van zo'n 2.000 genodigden, onder wie de Britse koningin. De IJzeren Dame krijgt een 'rouwceremonie met militaire eer. Naar aanleiding van de dodelijke bomaanslagen tijdens de marathon van Boston, zal de politie extra waakzaam zij tijdens de begrafenis. (TE)