De bezoekersaantallen van de Love Parade in Duitsland zijn de afgelopen jaren stelselmatig gemanipuleerd. Dat blijkt uit een geheim intern rapport van organisator Lopavent.

De regionale krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung heeft de hand weten te leggen op het rapport, zo meldt het Nederlandse persbureau ANP.

In mededelingen die werden verspreid naar het publiek en de media zou het aantal bezoekers van het dansevenement jarenlang stelselmatig hoger zijn aangegeven dan het in werkelijkheid bedroeg. Er is sprake van een verdrievoudiging.

Volgens het rapport deden gemeenten waar de technofeesten werden georganiseerd mee aan die praktijken.

Voor de Love Parade van afgelopen zaterdag in Duisburg, waar 21 doden vielen als gevolg van paniek, zouden volgens sommige berichten 1,4 miljoen mensen zijn opgedaagd.

Het terrein was volgens documenten van de gemeente echter slechts geschikt voor 250.000 mensen. Volgens de politie is 300.000 een meer realistische schatting.

De bezoekersaantallen van de Love Parade in Duitsland zijn de afgelopen jaren stelselmatig gemanipuleerd. Dat blijkt uit een geheim intern rapport van organisator Lopavent.De regionale krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung heeft de hand weten te leggen op het rapport, zo meldt het Nederlandse persbureau ANP.In mededelingen die werden verspreid naar het publiek en de media zou het aantal bezoekers van het dansevenement jarenlang stelselmatig hoger zijn aangegeven dan het in werkelijkheid bedroeg. Er is sprake van een verdrievoudiging.Volgens het rapport deden gemeenten waar de technofeesten werden georganiseerd mee aan die praktijken.Voor de Love Parade van afgelopen zaterdag in Duisburg, waar 21 doden vielen als gevolg van paniek, zouden volgens sommige berichten 1,4 miljoen mensen zijn opgedaagd. Het terrein was volgens documenten van de gemeente echter slechts geschikt voor 250.000 mensen. Volgens de politie is 300.000 een meer realistische schatting.