Bestorming Capitool: jonge vrouw wilde laptop Nancy Pelosi aan Russische inlichtingendiensten verkopen

© AFP

De 22-jarige Riley June Williams wordt ervan verdacht bij de bestorming van het Capitool de laptop van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, te hebben gestolen om die te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten. De FBI onderzoekt de zaak.

Op beelden van de Britse zender ITV is de vrouw uit Pennsylvania te zien onder de relschoppers die op 6 januari het Capitool zijn binnengedrongen. De jonge vrouw is in verdenking gesteld wegens braak en verstoring van de openbare orde.

Maar een anonieme getuige, die zegt een voormalig liefje te zijn van Riley Williams, heeft aan de Amerikaanse autoriteiten verklaard dat hij andere video’s gezien heeft waarin zijn voormalige partner in het bureau van Nancy Pelosi aan de haal gaat met diens laptop. De jonge vrouw wilde die, dixit diezelfde getuige, naar een vriend in Rusland sturen die de computer dan zou verkopen aan de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR.

Dat plan ging om een niet nader gekende reden niet door. Riley Williams zou nog altijd in het bezit zijn van de laptop of die vernietigd hebben. Volgens haar moeder is ze van huis weggelopen. Er is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Na de bestorming van het Capitool zijn al bijna 70 mensen in verdenking gesteld. Er zijn ook al veel arrestaties verricht. (Belga)

Partner Content