De studie komt van Insee, het nationale Franse instituut voor statistiek en economische studies.

De negatieve impact is het gevolg van de besparingsmaatregelen en de stijgende belastingdruk. Door het saneringsbeleid moeten Spanje en Italië respectievelijk 1,3 en 1,1 procent economische groei ontberen in 2012. In Duitsland spelen de gevolgen van de besparingen veel minder: de Duitsers liepen 0,2 procent economische groei mis. In Frankrijk gaat het om 0,8 procent.

Onzekerheid

Het instituut raadt evenwel aan om enige voorzichtigheid aan de dag te leggen bij de interpretatie van de cijfers. "Het is mogelijk dat zonder deze budgettaire maatregelen de onzekerheid over de houdbaarheid van de openbare schuld in de eurozone zou zijn toegenomen", aldus een mededeling. Ook die onzekerheid kan wegen op de economische activiteit. (Belga/TV)

De studie komt van Insee, het nationale Franse instituut voor statistiek en economische studies. De negatieve impact is het gevolg van de besparingsmaatregelen en de stijgende belastingdruk. Door het saneringsbeleid moeten Spanje en Italië respectievelijk 1,3 en 1,1 procent economische groei ontberen in 2012. In Duitsland spelen de gevolgen van de besparingen veel minder: de Duitsers liepen 0,2 procent economische groei mis. In Frankrijk gaat het om 0,8 procent.Onzekerheid Het instituut raadt evenwel aan om enige voorzichtigheid aan de dag te leggen bij de interpretatie van de cijfers. "Het is mogelijk dat zonder deze budgettaire maatregelen de onzekerheid over de houdbaarheid van de openbare schuld in de eurozone zou zijn toegenomen", aldus een mededeling. Ook die onzekerheid kan wegen op de economische activiteit. (Belga/TV)