De leider van het centrumlinkse kamp in Italië, Pier Luigi Bersani, heeft aangekondigd zijn formatieopdracht op te geven. Nadat hij zijn ontslag als formateur had aangeboden aan staatspresident Giorgio Napolitano verklaarde de chef van de Democratische Partij aan de pers dat het overleg met de andere politieke partijen/blokken "geen gunstig gevolg" heeft gehad.

Zijn blok heeft een meerderheid in de Kamer, maar niet in de Senaat. De mislukte formatie is allesbehalve een verrassing, zeker nadat de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo had verklaard niet mee in de regeringsboot te zullen stappen.Volgens een woordvoerder gaat president Napolitano nu "direct zijn eigen besprekingen" met de partijen starten. (Belga/EA)

De leider van het centrumlinkse kamp in Italië, Pier Luigi Bersani, heeft aangekondigd zijn formatieopdracht op te geven. Nadat hij zijn ontslag als formateur had aangeboden aan staatspresident Giorgio Napolitano verklaarde de chef van de Democratische Partij aan de pers dat het overleg met de andere politieke partijen/blokken "geen gunstig gevolg" heeft gehad. Zijn blok heeft een meerderheid in de Kamer, maar niet in de Senaat. De mislukte formatie is allesbehalve een verrassing, zeker nadat de Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo had verklaard niet mee in de regeringsboot te zullen stappen.Volgens een woordvoerder gaat president Napolitano nu "direct zijn eigen besprekingen" met de partijen starten. (Belga/EA)