De beslissing van de commissie voor de Onschendbaarheid moet later deze maand wel nog tijdens een plenaire zitting bevestigd worden.

De senaatscommissie kwam tot die beslissing op basis van de anticorruptiewet uit 2012, die stelt dat veroordeelde parlementsleden hun mandaat moeten opgeven. Berlusconi werd in augustus rechtsgeldig veroordeeld voor fiscale fraude.

De 77-jarige rechtse politicus was zelf niet aanwezig bij het beraad van de commissie. Hij kondigde aan zich te verwachten aan een "politiek oordeel" tegen hem dat ten gronde niet gerechtvaardigd is.

Einde politiek tijdperk?

Twee dagen na de nederlaag van Berlusconi in zijn krachtmeting met de linkse premier Enrico Letta, die hij wou doen vallen, lijkt de politieke carrière van Berlusconi ten einde. Al heeft Il Cavaliere gezegd dat hij ook buiten het parlement aan politiek kan doen.

Berlusconi heeft ook al aangeklopt bij het Europees Mensenrechtenhof om zijn veroordeling wegens fiscale fraude van zijn imperium Mediaset te annuleren. Hij voert aan dat de wet in zijn zaak retroactief is toegepast. (Belga/TE)

De beslissing van de commissie voor de Onschendbaarheid moet later deze maand wel nog tijdens een plenaire zitting bevestigd worden.De senaatscommissie kwam tot die beslissing op basis van de anticorruptiewet uit 2012, die stelt dat veroordeelde parlementsleden hun mandaat moeten opgeven. Berlusconi werd in augustus rechtsgeldig veroordeeld voor fiscale fraude.De 77-jarige rechtse politicus was zelf niet aanwezig bij het beraad van de commissie. Hij kondigde aan zich te verwachten aan een "politiek oordeel" tegen hem dat ten gronde niet gerechtvaardigd is.Twee dagen na de nederlaag van Berlusconi in zijn krachtmeting met de linkse premier Enrico Letta, die hij wou doen vallen, lijkt de politieke carrière van Berlusconi ten einde. Al heeft Il Cavaliere gezegd dat hij ook buiten het parlement aan politiek kan doen. Berlusconi heeft ook al aangeklopt bij het Europees Mensenrechtenhof om zijn veroordeling wegens fiscale fraude van zijn imperium Mediaset te annuleren. Hij voert aan dat de wet in zijn zaak retroactief is toegepast. (Belga/TE)