De Italiaanse premier Silvio Berlusconi noemde in een telefoongesprek met een journalist Italië een "kloteland" (in welluidend Italiaans: paese di merda), waaruit hij liefst zo snel mogelijk vertrekt.

Dat blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken. In het bewuste gesprek heeft Berlusconi het vooreerst over zichzelf als zijnde "transparant en op zakengebied zuiver op de graat". En hoewel hij dus "niets heeft gedaan dat als misdrijf kan worden bestempeld", wordt hem van alles verweten.

"Dat ik neuk, is zowat het enige dat mij ten laste kan worden gelegd". Il Cavaliere zegt uit te kijken naar zijn pensioen, wanneer hij zal "vertrekken uit dit kloteland, waarvan ik bijna moet kotsen".

Bunga bunga

Het gesprek vond plaats op 13 juli. Gesprekspartner was journalist Valter Lavitola. Die wordt door het Italiaanse gerecht, samen met de donderdagochtend gearresteerde zakenman Giampaolo Tarantini, verdacht wegens afpersing van de premier.

Tarantini was betrokken bij Rubygate, het schandaal rond de toen minderjarige 'Rubycuore' die tijdens de beruchte bunga bunga-parties van Berlusconi (betaalde) seks met Italië's nummer één zou hebben gehad.

Gênante telefoongesprekken

Volgens het parket van Napels zou Il Cavaliere eerst 500.000 euro, vervolgens kleinere maandelijkse sommen hebben opgehoest aan Tarantini om "gênante" telefoongesprekken uit de openbaarheid te houden.

Berlusconi's lyrische uithaal naar zijn vaderland is des te vervelender omdat zijn politiek betoog doorspekt is van en gebaseerd is op populisme en nationalisme. (Belga/SD)

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi noemde in een telefoongesprek met een journalist Italië een "kloteland" (in welluidend Italiaans: paese di merda), waaruit hij liefst zo snel mogelijk vertrekt. Dat blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken. In het bewuste gesprek heeft Berlusconi het vooreerst over zichzelf als zijnde "transparant en op zakengebied zuiver op de graat". En hoewel hij dus "niets heeft gedaan dat als misdrijf kan worden bestempeld", wordt hem van alles verweten. "Dat ik neuk, is zowat het enige dat mij ten laste kan worden gelegd". Il Cavaliere zegt uit te kijken naar zijn pensioen, wanneer hij zal "vertrekken uit dit kloteland, waarvan ik bijna moet kotsen". Bunga bungaHet gesprek vond plaats op 13 juli. Gesprekspartner was journalist Valter Lavitola. Die wordt door het Italiaanse gerecht, samen met de donderdagochtend gearresteerde zakenman Giampaolo Tarantini, verdacht wegens afpersing van de premier. Tarantini was betrokken bij Rubygate, het schandaal rond de toen minderjarige 'Rubycuore' die tijdens de beruchte bunga bunga-parties van Berlusconi (betaalde) seks met Italië's nummer één zou hebben gehad. Gênante telefoongesprekkenVolgens het parket van Napels zou Il Cavaliere eerst 500.000 euro, vervolgens kleinere maandelijkse sommen hebben opgehoest aan Tarantini om "gênante" telefoongesprekken uit de openbaarheid te houden.Berlusconi's lyrische uithaal naar zijn vaderland is des te vervelender omdat zijn politiek betoog doorspekt is van en gebaseerd is op populisme en nationalisme. (Belga/SD)