Berlusconi riskeert nieuw proces ‘Rubygate’

© Instagram

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi riskeert weer voor de rechter te moeten komen in verband met de ‘Rubygate’-affaire. Het openbaar ministerie meent over bewijs te beschikken dat getuigen omgekocht werden.

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi riskeert een nieuw proces in de beruchte “Rubygate”-affaire nadat het openbaar ministerie (OM) heeft bekendgemaakt over bewijzen te beschikken dat getuigen die tijdens het oorspronkelijke proces in Berlusconi’s voordeel hadden gesproken, omgekocht zijn.

Vrijgesproken

De gewezen Italiaanse premier werd in maart verrassend vrijgesproken in de zaak “Rubygate”, nadat hij eerder in juni 2013 in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis en een levenslang verbod op een openbaar ambt was veroordeeld.

De 78-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde “bunga bunga”-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee zou gehad hebben.

Nieuw proces

In november 2011 zouden de omkopingen gestart zijn en doorgegaan zijn tot in 2015, klinkt het bij het OM. De kans is groot dat het OM nu bij een rechter een aanvraag indient om een proces te starten. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content