De gewezen premier werd op 18 juli vorig jaar verrassend vrijgesproken in de zaak "Rubygate", nadat hij in juni 2013 in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis en een levenslang verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt was veroordeeld. De 77-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde "bunga bunga"-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee had gehad.

Justitie ging in cassatie tegen die vrijspraak, maar het Hof van Cassatie bevestigt nu de uitspraak van het hof van beroep. De beroepsrechter motiveerde de uitspraak indertijd door te stellen dat de toenmalige premier wellicht de leeftijd niet kende van de prostituees die de "bunga bunga"-feestjes in zijn villa kwamen opvrolijken. Er kon volgens de rechtbank niet worden aangetoond dat hij wist dat de Marokkaanse Karima El-Mahgroub, beter bekend als "Ruby", minderjarig was.

(Belga/RR)

De gewezen premier werd op 18 juli vorig jaar verrassend vrijgesproken in de zaak "Rubygate", nadat hij in juni 2013 in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis en een levenslang verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt was veroordeeld. De 77-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde "bunga bunga"-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee had gehad. Justitie ging in cassatie tegen die vrijspraak, maar het Hof van Cassatie bevestigt nu de uitspraak van het hof van beroep. De beroepsrechter motiveerde de uitspraak indertijd door te stellen dat de toenmalige premier wellicht de leeftijd niet kende van de prostituees die de "bunga bunga"-feestjes in zijn villa kwamen opvrolijken. Er kon volgens de rechtbank niet worden aangetoond dat hij wist dat de Marokkaanse Karima El-Mahgroub, beter bekend als "Ruby", minderjarig was.(Belga/RR)