De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is door het hof van beroep in Milaan verrassend vrijgesproken in de zaak "Rubygate". De 77-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde "bunga bunga"-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee zou gehad hebben. De uitspraak heeft wel nog geen rechtskracht, cassatieberoep is nog mogelijk.

In eerste aanleg werd de ex-regeringsleider in juni vorig jaar tot zeven jaar gevangenis veroordeeld en een levenslang verbod op een openbaar ambt. Het openbaar ministerie eiste een bevestiging van die uitspraak, de verdediging de vrijspraak.

Bejaardentehuis

De persoon waar de hele zaak om draait is de nu 21-jarige Marokkaanse Karima El Mahrough, ofwel Ruby(cuore). Berlusconi zou seks met haar hebben gehad tegen betaling, iets wat Berluconi ontkent.

De mediamagnaat voerde vrijdag zijn wekelijkse gemeenschapsdienst uit in een bejaardentehuis, een straf die hij kreeg voor belastingontduiking. In augustus vorig jaar werd Berlusconi in het proces-Mediaset veroordeeld tot vier jaar gevangenis. Door een amnestieregeling werd de straf teruggebracht tot één jaar gevangenis. (Belga/TE)

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is door het hof van beroep in Milaan verrassend vrijgesproken in de zaak "Rubygate". De 77-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde "bunga bunga"-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee zou gehad hebben. De uitspraak heeft wel nog geen rechtskracht, cassatieberoep is nog mogelijk. In eerste aanleg werd de ex-regeringsleider in juni vorig jaar tot zeven jaar gevangenis veroordeeld en een levenslang verbod op een openbaar ambt. Het openbaar ministerie eiste een bevestiging van die uitspraak, de verdediging de vrijspraak. De persoon waar de hele zaak om draait is de nu 21-jarige Marokkaanse Karima El Mahrough, ofwel Ruby(cuore). Berlusconi zou seks met haar hebben gehad tegen betaling, iets wat Berluconi ontkent. De mediamagnaat voerde vrijdag zijn wekelijkse gemeenschapsdienst uit in een bejaardentehuis, een straf die hij kreeg voor belastingontduiking. In augustus vorig jaar werd Berlusconi in het proces-Mediaset veroordeeld tot vier jaar gevangenis. Door een amnestieregeling werd de straf teruggebracht tot één jaar gevangenis. (Belga/TE)