Een groot aantal benzinestations in Frankrijk staat geheel of gedeeltelijk droog als gevolg van acties tegen de pensioenhervorming.De Franse regering heeft maandag een speciaal crisisteam opgericht.

Het team moet de aanvoer van brandstof veiligstellen en zal worden voorgezeten door minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux. Alle andere betrokken ministers, zoals die van Economie en Energie, zullen er deel van uitmaken.

De benzineschaarste is een gevolg van de blokkade van de raffinaderijen uit protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk. De pensioenleeftijd gaat omhoog.

Daardoor komt de bevoorrading van de tankstations in het gedrang. Maandag was er sprake van dat er ongeveer 1.500 benzinepompen geheel of gedeeltelijk zonder brandstof zitten.

Een groot aantal benzinestations in Frankrijk staat geheel of gedeeltelijk droog als gevolg van acties tegen de pensioenhervorming.De Franse regering heeft maandag een speciaal crisisteam opgericht.Het team moet de aanvoer van brandstof veiligstellen en zal worden voorgezeten door minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux. Alle andere betrokken ministers, zoals die van Economie en Energie, zullen er deel van uitmaken.De benzineschaarste is een gevolg van de blokkade van de raffinaderijen uit protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk. De pensioenleeftijd gaat omhoog.Daardoor komt de bevoorrading van de tankstations in het gedrang. Maandag was er sprake van dat er ongeveer 1.500 benzinepompen geheel of gedeeltelijk zonder brandstof zitten.