'Wat een genoegen', zei de 70-jarige Netanyahu aan een publiek van zingende, opgewonden supporters die zich vroeg dinsdag hadden verzameld in Tel Aviv. Velen van hen zwaaiden met de blauw-witte vlag van Israël. 'Dit is een overwinning tegen alle verwachtingen in', voegde hij eraan toe.

De eerste officiële resultaten worden dinsdagmiddag verwacht. Uit drie afzonderlijke exitpeilingen bleek eerder dat zijn partij de Israëlische parlementsverkiezingen wint. Hij lijkt echter geen meerderheid te behalen in het parlement. Zijn rechts-religieuze blok komt volgens de Israëlische publieke omroep een zetel te kort voor een meerderheid.

Benny Gantz, de belangrijkste rivaal van Benjamin Netanyahu, gaf dinsdag toe dat hij teleurgesteld was over de resultaten van de polls, die hem een tweede plaats toebedelen. 'Ik deel jullie gevoel van teleurstelling en pijn. We hadden een ander resultaat verwacht', zei hij tegen zijn aanhangers tijdens een bijeenkomst in Tel Aviv, de metropool van het land.

'Wat een genoegen', zei de 70-jarige Netanyahu aan een publiek van zingende, opgewonden supporters die zich vroeg dinsdag hadden verzameld in Tel Aviv. Velen van hen zwaaiden met de blauw-witte vlag van Israël. 'Dit is een overwinning tegen alle verwachtingen in', voegde hij eraan toe. De eerste officiële resultaten worden dinsdagmiddag verwacht. Uit drie afzonderlijke exitpeilingen bleek eerder dat zijn partij de Israëlische parlementsverkiezingen wint. Hij lijkt echter geen meerderheid te behalen in het parlement. Zijn rechts-religieuze blok komt volgens de Israëlische publieke omroep een zetel te kort voor een meerderheid. Benny Gantz, de belangrijkste rivaal van Benjamin Netanyahu, gaf dinsdag toe dat hij teleurgesteld was over de resultaten van de polls, die hem een tweede plaats toebedelen. 'Ik deel jullie gevoel van teleurstelling en pijn. We hadden een ander resultaat verwacht', zei hij tegen zijn aanhangers tijdens een bijeenkomst in Tel Aviv, de metropool van het land.