Ben Ali en de familie van zijn vrouw Leila Trabelsi staan nu 5 maanden na hun vertrek terecht in twee rechtszaken. Enerzijds voor het verduisteren en witwassen van geld, anderzijds in een zaak over drugs en wapens. In 2 van Ben Ali's paleizen werd voor bijna 27 miljoen dollar aan juwelen en cash geld gevonden. Daarnaast stootten onderzoekers er ook op bijna 2 kilo drugs en een wapenarsenaal.

Geschenken

De voormalige dictator ontkent bij monde van zijn Franse advocaat de beschuldigingen. Hij beweert nooit dergelijke sommen geld gehad te hebben en dat de wapens voornamelijk geschenken zijn van bezoekende staatshoofden. Wat de drugs betreft spreekt hij van een schandelijke leugen, die geen ander doel dient dan hem te beschuldigen.

Veroordeling

Bij een veroordeling zou Ben Ali 5 tot 20 jaar gevangenisstraf per overtreding kunnen krijgen. Ernstigere aanklachten, zoals moord en samenzwering, zullen op toekomstige processen behandeld worden. Juridische autoriteiten noemen Ben Ali en diens entourage als beklaagden in 275 zaken, waarvan er 182 onder militaire bevoegdheid vallen.

Ondertussen raakte bekend dat Ben Ali en zijn vrouw Leila Trabelsi bij verstek elk tot 35 jaar cel veroordeeld zijn. (SD)

Ben Ali en de familie van zijn vrouw Leila Trabelsi staan nu 5 maanden na hun vertrek terecht in twee rechtszaken. Enerzijds voor het verduisteren en witwassen van geld, anderzijds in een zaak over drugs en wapens. In 2 van Ben Ali's paleizen werd voor bijna 27 miljoen dollar aan juwelen en cash geld gevonden. Daarnaast stootten onderzoekers er ook op bijna 2 kilo drugs en een wapenarsenaal. Geschenken De voormalige dictator ontkent bij monde van zijn Franse advocaat de beschuldigingen. Hij beweert nooit dergelijke sommen geld gehad te hebben en dat de wapens voornamelijk geschenken zijn van bezoekende staatshoofden. Wat de drugs betreft spreekt hij van een schandelijke leugen, die geen ander doel dient dan hem te beschuldigen. Veroordeling Bij een veroordeling zou Ben Ali 5 tot 20 jaar gevangenisstraf per overtreding kunnen krijgen. Ernstigere aanklachten, zoals moord en samenzwering, zullen op toekomstige processen behandeld worden. Juridische autoriteiten noemen Ben Ali en diens entourage als beklaagden in 275 zaken, waarvan er 182 onder militaire bevoegdheid vallen. Ondertussen raakte bekend dat Ben Ali en zijn vrouw Leila Trabelsi bij verstek elk tot 35 jaar cel veroordeeld zijn. (SD)