Toen hun ouders een tijdje het land uit waren, trok de Belgisch-Congolese jongen Sean Pidgeon (23) samen met vier vrienden naar de Syrisch-Turkse grens. De jongens zouden aan de grens humanitair werk gaan verrichten in een vluchtelingenkamp ter hoogte van het Turkse Antakya. Al hield dat officiële verhaal niet lang stand, en besloten de jongeren uiteindelijk de grens over te steken en de wapens op te nemen. Dat melden de Corelio-kranten.

Het was de moeder van één van zijn medestrijders, Sami Djedou, die beelden zag van het vijftal. Het is ook zij die enkele dagen telefoon kreeg dat de 23-jarige Sean het leven had gelaten bij een vuurgevecht. Volgens Sami Djedou was Sean op slag dood en is hij volgens de islamitische traditie onmiddellijk begraven in Syrië. De exacte locatie van de aanval, wilde Djedou niet bekend maken aan zijn moeder.

Overlijdens vallen niet uit te sluiten
Djedou's moeder stapte met het verhaal naar de Brusselse politicus Georges Dallemagne (CDH), die Buitenlandse Zaken inschakelde om het verhaal bevestigd te krijgen. Het ministerie van Didier Reynders (MR) tast voorlopig nog steeds in het duister. De Belgische ambassade in het door burgeroorlog getroffen land is al meer dan een jaar gesloten, omwille van de gevaarlijke situatie voor het ambassadepersoneel.

Volgens de taskforce, opgericht door minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is het alvast niet uitgesloten dat er inderdaad al Belgische jongeren overleden zijn in Syrië. "Zeker met zo'n wrede taferelen als daar", klinkt het bij de inlichtingendiensten.

Volgens justitie zitten in totaal zo'n 200 Belgen als strijder in Syrië. De meesten sluiten zich aan bij extremistische organisaties zoals Jabhat al-Nusra. Eerder vertelden ook de ouders van de Antwerpse jongens Jejoen Bontinck en Brian De Mulder uit Antwerpen over hun vlucht naar Syrië. De twee Antwerpse jongens hebben banden met de recentelijk ontbonden organisatie Sharia4Belgium. Hun families wachten al twee maanden op nieuws. (EA)

Toen hun ouders een tijdje het land uit waren, trok de Belgisch-Congolese jongen Sean Pidgeon (23) samen met vier vrienden naar de Syrisch-Turkse grens. De jongens zouden aan de grens humanitair werk gaan verrichten in een vluchtelingenkamp ter hoogte van het Turkse Antakya. Al hield dat officiële verhaal niet lang stand, en besloten de jongeren uiteindelijk de grens over te steken en de wapens op te nemen. Dat melden de Corelio-kranten. Het was de moeder van één van zijn medestrijders, Sami Djedou, die beelden zag van het vijftal. Het is ook zij die enkele dagen telefoon kreeg dat de 23-jarige Sean het leven had gelaten bij een vuurgevecht. Volgens Sami Djedou was Sean op slag dood en is hij volgens de islamitische traditie onmiddellijk begraven in Syrië. De exacte locatie van de aanval, wilde Djedou niet bekend maken aan zijn moeder. Overlijdens vallen niet uit te sluiten Djedou's moeder stapte met het verhaal naar de Brusselse politicus Georges Dallemagne (CDH), die Buitenlandse Zaken inschakelde om het verhaal bevestigd te krijgen. Het ministerie van Didier Reynders (MR) tast voorlopig nog steeds in het duister. De Belgische ambassade in het door burgeroorlog getroffen land is al meer dan een jaar gesloten, omwille van de gevaarlijke situatie voor het ambassadepersoneel. Volgens de taskforce, opgericht door minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is het alvast niet uitgesloten dat er inderdaad al Belgische jongeren overleden zijn in Syrië. "Zeker met zo'n wrede taferelen als daar", klinkt het bij de inlichtingendiensten. Volgens justitie zitten in totaal zo'n 200 Belgen als strijder in Syrië. De meesten sluiten zich aan bij extremistische organisaties zoals Jabhat al-Nusra. Eerder vertelden ook de ouders van de Antwerpse jongens Jejoen Bontinck en Brian De Mulder uit Antwerpen over hun vlucht naar Syrië. De twee Antwerpse jongens hebben banden met de recentelijk ontbonden organisatie Sharia4Belgium. Hun families wachten al twee maanden op nieuws. (EA)