Ze was naar eigen zeggen echter niet dronken, aldus gerechtelijke bronnen. De vrouw verschijnt dinsdag voor hof van beroep in het Franse Pau, waar ze om haar vrijlating zal vragen. Volgens een gerechtelijke bron gaf de vrouw wel toe dat ze de avond van de bevalling had gedronken. "Ik had een halve fles wodka aangelengd met water gedronken. Ik was niet dronken en zat nog aan 70 pct van mijn capaciteiten", aldus de bron. Donderdag velt het hof zijn oordeel.

De 45-jarige Helga Wauters was anesthesiste van dienst tijdens de bevalling met keizersnede onder volledige verdoving van een 28-jarige vrouw in Orthez in de nacht van 26 op 27 september. De vrouw kreeg tijdens de operatie een hartaanval en werd naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Pau overgebracht. Daar overleed ze op 30 september, haar baby verkeerde wel in goede gezondheid.

De Belgische vrouw werd een dag later opgeroepen door de politie. Ze had toen nog twee gram alcohol per liter in het bloed, vijf keer hoger dan wettelijk is toegelaten. Ze gaf toe dat ze een alcoholprobleem had. Helga Wauters werd in voorhechtenis geplaatst voor onvrijwillige doodslag. (Belga/TE)

Ze was naar eigen zeggen echter niet dronken, aldus gerechtelijke bronnen. De vrouw verschijnt dinsdag voor hof van beroep in het Franse Pau, waar ze om haar vrijlating zal vragen. Volgens een gerechtelijke bron gaf de vrouw wel toe dat ze de avond van de bevalling had gedronken. "Ik had een halve fles wodka aangelengd met water gedronken. Ik was niet dronken en zat nog aan 70 pct van mijn capaciteiten", aldus de bron. Donderdag velt het hof zijn oordeel.De 45-jarige Helga Wauters was anesthesiste van dienst tijdens de bevalling met keizersnede onder volledige verdoving van een 28-jarige vrouw in Orthez in de nacht van 26 op 27 september. De vrouw kreeg tijdens de operatie een hartaanval en werd naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Pau overgebracht. Daar overleed ze op 30 september, haar baby verkeerde wel in goede gezondheid. De Belgische vrouw werd een dag later opgeroepen door de politie. Ze had toen nog twee gram alcohol per liter in het bloed, vijf keer hoger dan wettelijk is toegelaten. Ze gaf toe dat ze een alcoholprobleem had. Helga Wauters werd in voorhechtenis geplaatst voor onvrijwillige doodslag. (Belga/TE)