Op de cover van het eerste nummer van LAMBIK prijkt een stencil-graffiti, typisch voor Argentinië. Wat dan weer a-typisch is, is dat het Belgische stripfiguur Lambik er op staat.

Die mix van Zuid-Amerika en België maakt duidelijk wat LAMBIK wil zijn, aldus initiatiefnemers Rein Remaut en journalist-correspondent Tom Dieusaert. De eerste is vertegenwoordigster van Vlamingen in de Wereld, de tweede journalist-correspondent.

'LAMBIK helpt te integreren'

'LAMBIK wil een hulpmiddel zijn voor al die jonge Belgen die de laatste jaren zijn neergestreken aan de andere kant van de oceaan.' LAMBIK kan hen helpen zich te integreren, door een praktisch instrument te zijn.

Nummer 1 is dat alvast, want er staan tips in om in Buenos Aires een goed appartement aan de haak te slaan. Maar ook de kalender van sociale activiteiten en nuttige adressen en telefoons kunnen Nieuwe Argentijnen van Belgische origine er terug vinden.

Tweetalig

Daarnaast ook lectuur en interviews, zoals een reportage over een graffiti-tocht doorheen de stad, de avonturen van een Belgische keizer en een interview met een advocate die de Mensenrechten verdedigt.

Voorlopig is LAMBIK tweetalig, Nederlands-Spaans, maar het heeft - 'onder het motto we-zijn-al-met-zo-weinig' - een Belgisch profie'l. Niet voor niets is de lanceringsdatum 21 juli.

Uitbreiden naar Zuid-Amerika

De initiatiefnemers zagen voor het eerste nummer alvast grote interesse van de lokale gemeenschap: 'Het lokale Via Via-café werd bij de lancering herschapen in een marktplaats met tientallen tetterende mensen die zich tegoed deden aan frieten en Belgisch bier.'

'Ook was er veel interesse van Belgische bedrijven wat zich uitte in advertenties van Eternit, baggeraar Jan De Nul, olieproducent Desmet. Maar ook de lokale ambassade, Flanders Investment and Trade, de Asociacion de Belgas en Argentina en vooral Vlamingen in de Wereld (VIW) wilden niet achter blijven met een annonce.'
Rein Remaut en Tom Dieusaert willen LAMBIK, dat viermaandelijks zal verschijnen, vanaf 2012 ook uitbrengen in de rest van Zuid-Amerika. (SD)

Meer info op http://revistalambik.blogspot.com

Op de cover van het eerste nummer van LAMBIK prijkt een stencil-graffiti, typisch voor Argentinië. Wat dan weer a-typisch is, is dat het Belgische stripfiguur Lambik er op staat. Die mix van Zuid-Amerika en België maakt duidelijk wat LAMBIK wil zijn, aldus initiatiefnemers Rein Remaut en journalist-correspondent Tom Dieusaert. De eerste is vertegenwoordigster van Vlamingen in de Wereld, de tweede journalist-correspondent. 'LAMBIK helpt te integreren''LAMBIK wil een hulpmiddel zijn voor al die jonge Belgen die de laatste jaren zijn neergestreken aan de andere kant van de oceaan.' LAMBIK kan hen helpen zich te integreren, door een praktisch instrument te zijn. Nummer 1 is dat alvast, want er staan tips in om in Buenos Aires een goed appartement aan de haak te slaan. Maar ook de kalender van sociale activiteiten en nuttige adressen en telefoons kunnen Nieuwe Argentijnen van Belgische origine er terug vinden. TweetaligDaarnaast ook lectuur en interviews, zoals een reportage over een graffiti-tocht doorheen de stad, de avonturen van een Belgische keizer en een interview met een advocate die de Mensenrechten verdedigt. Voorlopig is LAMBIK tweetalig, Nederlands-Spaans, maar het heeft - 'onder het motto we-zijn-al-met-zo-weinig' - een Belgisch profie'l. Niet voor niets is de lanceringsdatum 21 juli. Uitbreiden naar Zuid-AmerikaDe initiatiefnemers zagen voor het eerste nummer alvast grote interesse van de lokale gemeenschap: 'Het lokale Via Via-café werd bij de lancering herschapen in een marktplaats met tientallen tetterende mensen die zich tegoed deden aan frieten en Belgisch bier.' 'Ook was er veel interesse van Belgische bedrijven wat zich uitte in advertenties van Eternit, baggeraar Jan De Nul, olieproducent Desmet. Maar ook de lokale ambassade, Flanders Investment and Trade, de Asociacion de Belgas en Argentina en vooral Vlamingen in de Wereld (VIW) wilden niet achter blijven met een annonce.' Rein Remaut en Tom Dieusaert willen LAMBIK, dat viermaandelijks zal verschijnen, vanaf 2012 ook uitbrengen in de rest van Zuid-Amerika. (SD)