Een Belgische speleoloog die sinds dinsdag vastzat in Frankrijk is woensdag tijdens een interventie van de hulpdiensten bevrijd.

Benjamin Quintart zat geblokkeerd in Tarcenay, in het Franse departement Doubs (in het oosten van Frankrijk), op een diepte van ongeveer zestig meter. De man kwam vast te zitten in een vernauwing tijdens een speleologietocht met zeven landgenoten.

De 31-jarige man uit Doornik kwam met behulp van de reddingsdiensten woensdagnamiddag weer aan de oppervlakte. Daarvoor werd de vernauwing eerst groter gemaakt, waardoor hij naar boven kon worden gehesen.

Volgens de voorzitter van speleologieclub Tornacum verkeert de man in goede gezondheid. Quintart beoefent volgens hem speleologie sinds drie of vier jaar. Hij was de enige van de groep Belgen die zich in de vernauwing had gewaagd. Aan de reddingsoperatie voor hem namen een dertigtal mensen deel.

Een Belgische speleoloog die sinds dinsdag vastzat in Frankrijk is woensdag tijdens een interventie van de hulpdiensten bevrijd.Benjamin Quintart zat geblokkeerd in Tarcenay, in het Franse departement Doubs (in het oosten van Frankrijk), op een diepte van ongeveer zestig meter. De man kwam vast te zitten in een vernauwing tijdens een speleologietocht met zeven landgenoten.De 31-jarige man uit Doornik kwam met behulp van de reddingsdiensten woensdagnamiddag weer aan de oppervlakte. Daarvoor werd de vernauwing eerst groter gemaakt, waardoor hij naar boven kon worden gehesen.Volgens de voorzitter van speleologieclub Tornacum verkeert de man in goede gezondheid. Quintart beoefent volgens hem speleologie sinds drie of vier jaar. Hij was de enige van de groep Belgen die zich in de vernauwing had gewaagd. Aan de reddingsoperatie voor hem namen een dertigtal mensen deel.