Dinsdag raakte bekend dat de Iraans-Zweedse VUB-gastdocent de komende dagen dreigt geëxecuteerd te worden. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken heeft er bij haar Iraanse ambtgenoot Zarif op aangedrongen daarvan af te zien. Intussen sluit ons land zich daarbij aan.

Federaal minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft opgeroepen de doodstraf niet uit te voeren, een boodschap die ook is overgemaakt aan de Iraanse ambassadeur in België.

Ook Vlaanderen dringt al jaren aan op de vrijlating van de wetenschapper. Vlaams minister-president Jan Jambon doet dat opnieuw. 'Ik zal pleiten bij de Iraanse autoriteiten om in geen geval over te gaan tot een executie van professor Djalali', aldus Jambon.

Hij dringt erop aan dat er 'een nieuw, eerlijk proces in de openbaarheid en met alle rechtswaarborgen wordt gevoerd'. Woensdagnamiddag buigt het Vlaams Parlement zich nog over een spoedresolutie waarin erop aangedrongen wordt al het mogelijke te doen om de executie te verhinderen.

Dinsdag raakte bekend dat de Iraans-Zweedse VUB-gastdocent de komende dagen dreigt geëxecuteerd te worden. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken heeft er bij haar Iraanse ambtgenoot Zarif op aangedrongen daarvan af te zien. Intussen sluit ons land zich daarbij aan. Federaal minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft opgeroepen de doodstraf niet uit te voeren, een boodschap die ook is overgemaakt aan de Iraanse ambassadeur in België. Ook Vlaanderen dringt al jaren aan op de vrijlating van de wetenschapper. Vlaams minister-president Jan Jambon doet dat opnieuw. 'Ik zal pleiten bij de Iraanse autoriteiten om in geen geval over te gaan tot een executie van professor Djalali', aldus Jambon. Hij dringt erop aan dat er 'een nieuw, eerlijk proces in de openbaarheid en met alle rechtswaarborgen wordt gevoerd'. Woensdagnamiddag buigt het Vlaams Parlement zich nog over een spoedresolutie waarin erop aangedrongen wordt al het mogelijke te doen om de executie te verhinderen.