Vanaf juli zullen er Belgische gevechtsvliegtuigen ingezet worden tegen de terreurgroep IS in Syrië, aldus minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) weten. Dat meldt de VRT. Tot nu toe voerde ons land enkel missies uit in Irak.

De Verenigde Staten had begin maart al officieel de vraag gesteld aan ons land om met F-16's IS te bombarderen in Syrië. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) liet toen verstaan alvast voorstander te zijn. 'Ik denk dat we ons niet kunnen beperken tot acties in Irak zonder die acties over de grens voort te zetten als de terroristische groepen de grens oversteken. Nederland heeft net zo'n beslissing genomen en de Denen ook', klonk het toen. (AVE)

Vanaf juli zullen er Belgische gevechtsvliegtuigen ingezet worden tegen de terreurgroep IS in Syrië, aldus minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) weten. Dat meldt de VRT. Tot nu toe voerde ons land enkel missies uit in Irak.De Verenigde Staten had begin maart al officieel de vraag gesteld aan ons land om met F-16's IS te bombarderen in Syrië. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) liet toen verstaan alvast voorstander te zijn. 'Ik denk dat we ons niet kunnen beperken tot acties in Irak zonder die acties over de grens voort te zetten als de terroristische groepen de grens oversteken. Nederland heeft net zo'n beslissing genomen en de Denen ook', klonk het toen. (AVE)