Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bekendgemaakt.

Volgens hem toont deze zaak aan 'dat de vrijheid van seksuele geaardheid helaas nog altijd geen verworven recht is in grote delen van de wereld'. Hij zal zich blijven inzetten voor de erkenning van dit recht, voegt hij er nog aan toe.

Verdacht

De Belg werd eind januari door de Oegandese politie thuis opgepakt na een klacht op verdenking van homoseksualiteit en zijn paspoort werd in beslag genomen. In het Afrikaanse land is homoseksualiteit bij wet verboden.

Na tussenkomst van de Belgische ambassade was de man, samen met een Keniaanse vriend, voorwaardelijk op borg vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek door de politie. (Belga/KVDA)

Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bekendgemaakt. Volgens hem toont deze zaak aan 'dat de vrijheid van seksuele geaardheid helaas nog altijd geen verworven recht is in grote delen van de wereld'. Hij zal zich blijven inzetten voor de erkenning van dit recht, voegt hij er nog aan toe. VerdachtDe Belg werd eind januari door de Oegandese politie thuis opgepakt na een klacht op verdenking van homoseksualiteit en zijn paspoort werd in beslag genomen. In het Afrikaanse land is homoseksualiteit bij wet verboden. Na tussenkomst van de Belgische ambassade was de man, samen met een Keniaanse vriend, voorwaardelijk op borg vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek door de politie. (Belga/KVDA)