Assange houdt zich momenteel op in de diplomatieke vertegenwoordiging van Ecuador. Dat bericht de BBC op gezag van de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Patino.Naar verluidt zal Ecuador de asielaanvraag onderzoeken.

Uitlevering
Assange, de oprichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks, had vijf dagen geleden tevergeefs beroep aangetekend tegen zijn uitlevering aan Zweden. De voorgeschreven termijn van tien dagen voor die uitlevering begint op 28 juni.

Misbruik

Het geding rond de uitlevering van Assange loopt al 18 maanden. In Zweden zou de veertigjarige klokkenluider verhoord worden over verkrachting en seksueel misbruik, een aanklacht is er niet.

De zaak werd al door verschillende instanties behandeld. Het Supreme Court in Londen had op 30 mei beslist dat het Zweedse arrestatiebevel rechtsgeldig was en dat Assange bijgevolg kon uitgeleverd worden. (Belga/TV)

Assange houdt zich momenteel op in de diplomatieke vertegenwoordiging van Ecuador. Dat bericht de BBC op gezag van de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Patino.Naar verluidt zal Ecuador de asielaanvraag onderzoeken. Uitlevering Assange, de oprichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks, had vijf dagen geleden tevergeefs beroep aangetekend tegen zijn uitlevering aan Zweden. De voorgeschreven termijn van tien dagen voor die uitlevering begint op 28 juni.Misbruik Het geding rond de uitlevering van Assange loopt al 18 maanden. In Zweden zou de veertigjarige klokkenluider verhoord worden over verkrachting en seksueel misbruik, een aanklacht is er niet. De zaak werd al door verschillende instanties behandeld. Het Supreme Court in Londen had op 30 mei beslist dat het Zweedse arrestatiebevel rechtsgeldig was en dat Assange bijgevolg kon uitgeleverd worden. (Belga/TV)