Twee mannen reden met hun blauwe Vauxhall-wagen in op een man in de John Wilsonstreet. Volgens ooggetuigen sprongen de aanvallers met donkere huidskleur uit de auto en begonnen met leeshakmessen op hun slachtoffer in te slaan. De politie schoot vervolgens het duo neer. Eén van hen is levensgevaarlijk gewond.

Volgens de BBC is de omgebrachte man eerst omver gereden. Zelfs nadat hij reeds was overleden, bleef het duo hem herhaaldelijk aanvallen. Uiteindelijk trokken zij het lijk op de grond en lieten het daar liggen. Daarop schoot de politie beiden neer.

Het aanvallende duo heeft geprobeerd de gebeurtenissen te filmen terwijl het "God is groot" schreeuwde. Het incident wordt als een terreuraanval bekeken, zo heeft de kwaliteitskrant The Times of London op gezag van veiligheidsbronnen bericht.

'Uw volk zal nooit veilig zijn' De commerciële Britse zender ITV heeft dan weer beelden van een man in donkere huidskleur, gewapend met een mes en een hakmes, op de plaats van het drama. "We zweren bij de almachtige God dat wij nooit zullen stoppen u te bevechten", zo werd hij door de BBC geciteerd. De beelden zijn hieronder te zien.

"Ik verontschuldig mij dat vrouwen dit vandaag hebben gezien, maar in ons land moeten onze vrouwen hetzelfde zien. Uw volk zal nooit veilig zijn. Maak komaf met uw regering, zij geven niet om u".

De Britse premier David Cameron heeft het crisiscomité Cobra van de regering bijeengeroepen om zich over de gebeurtenissen in Woolwich te buigen. De Britse premier keert nog vandaag/woensdagavond vervroegd terug uit Parijs waar hij een ontmoeting met de Franse president François Hollande.

Cameron noemde op een gezamenlijke persconferentie met Hollande de gebeurtenissen "ziekmakend", "barbaars" en "duidelijk van terroristische aard". Iedereen van elke gemeenschap in Groot-Brittannië zal de moord "volslagen veroordelen". Londen zal "nooit wijken" tengevolge van dergelijke aanvallen, zo verzekerde de Conservatieve premier. Het Franse staatshoofd sprak zijn "solidariteit" uit.

Koningin Elizabeth bezorgd

Naar verwachting zal de Britse regeringsleider donderdagochtend een nieuwe bijeenkomst van het crisiscomité Cobra voorzitten. Een "bezorgde" koningin Elizabeth wordt ondertussen op de hoogte gehouden.

Een woordvoerder van Labourleider Ed Milliband zei dat de oppositieleider een bezoek aan Duitsland vervroegd zal afbreken en zo snel mogelijk naar zijn land zal terugkeren.

Downing Street heeft nog geen plannen om het parlement bijeen te roepen, wist de BBC. (Belga/TE)

Twee mannen reden met hun blauwe Vauxhall-wagen in op een man in de John Wilsonstreet. Volgens ooggetuigen sprongen de aanvallers met donkere huidskleur uit de auto en begonnen met leeshakmessen op hun slachtoffer in te slaan. De politie schoot vervolgens het duo neer. Eén van hen is levensgevaarlijk gewond. Volgens de BBC is de omgebrachte man eerst omver gereden. Zelfs nadat hij reeds was overleden, bleef het duo hem herhaaldelijk aanvallen. Uiteindelijk trokken zij het lijk op de grond en lieten het daar liggen. Daarop schoot de politie beiden neer. Het aanvallende duo heeft geprobeerd de gebeurtenissen te filmen terwijl het "God is groot" schreeuwde. Het incident wordt als een terreuraanval bekeken, zo heeft de kwaliteitskrant The Times of London op gezag van veiligheidsbronnen bericht. 'Uw volk zal nooit veilig zijn' De commerciële Britse zender ITV heeft dan weer beelden van een man in donkere huidskleur, gewapend met een mes en een hakmes, op de plaats van het drama. "We zweren bij de almachtige God dat wij nooit zullen stoppen u te bevechten", zo werd hij door de BBC geciteerd. De beelden zijn hieronder te zien. "Ik verontschuldig mij dat vrouwen dit vandaag hebben gezien, maar in ons land moeten onze vrouwen hetzelfde zien. Uw volk zal nooit veilig zijn. Maak komaf met uw regering, zij geven niet om u". De Britse premier David Cameron heeft het crisiscomité Cobra van de regering bijeengeroepen om zich over de gebeurtenissen in Woolwich te buigen. De Britse premier keert nog vandaag/woensdagavond vervroegd terug uit Parijs waar hij een ontmoeting met de Franse president François Hollande. Cameron noemde op een gezamenlijke persconferentie met Hollande de gebeurtenissen "ziekmakend", "barbaars" en "duidelijk van terroristische aard". Iedereen van elke gemeenschap in Groot-Brittannië zal de moord "volslagen veroordelen". Londen zal "nooit wijken" tengevolge van dergelijke aanvallen, zo verzekerde de Conservatieve premier. Het Franse staatshoofd sprak zijn "solidariteit" uit. Koningin Elizabeth bezorgd Naar verwachting zal de Britse regeringsleider donderdagochtend een nieuwe bijeenkomst van het crisiscomité Cobra voorzitten. Een "bezorgde" koningin Elizabeth wordt ondertussen op de hoogte gehouden. Een woordvoerder van Labourleider Ed Milliband zei dat de oppositieleider een bezoek aan Duitsland vervroegd zal afbreken en zo snel mogelijk naar zijn land zal terugkeren. Downing Street heeft nog geen plannen om het parlement bijeen te roepen, wist de BBC. (Belga/TE)