De president zei dat tegen journalisten in het Witte Huis, staat te lezen op de website van De Standaard. Hij benadrukte dat 'de deadline nadert en er ons nog maar weinig tijd rest.'

De Verenigde Staten kijken op tegen een gigantische staatschuld van 14,3 miljoen dollar, zo'n 10 biljoen euro. Daarmee hebben ze het wettelijk vastgelegde plafond bereikt. Willen ze hun financiële verplichtingen en beloftes kunnen nakomen, dan moeten de Democraten en Republikeinen tegen 2 augustus een akkoord bereiken over een verhoging van die limiet.

'Gang of Six'

Obama waarschuwde voor de negatieve reactie van de markten, als er niet snel een oplossing komt voor de crisis. Het initiatief van de zogenaamde 'Gang of Six', een groep van zes Democratische en Republikeinse senatoren, kan op zijn goedkeuring rekenen. Zij stelden een nieuw plan voor schuldenverlaging voor, om het land uit het moeras te trekken.

Uitgaven staat min 3,6 biljoen dollar

Er wordt gezegd dat in het plan de uitgaven van de staat de komende 10 jaar met 3,6 biljoen dollar verminderd worden. Daarnaast moet een hervorming van de belastingen de inkomsten van de federale staat verhogen, zonder dat daarvoor de belastingen de hoogte in moeten. (Belga/SD)

De president zei dat tegen journalisten in het Witte Huis, staat te lezen op de website van De Standaard. Hij benadrukte dat 'de deadline nadert en er ons nog maar weinig tijd rest.' De Verenigde Staten kijken op tegen een gigantische staatschuld van 14,3 miljoen dollar, zo'n 10 biljoen euro. Daarmee hebben ze het wettelijk vastgelegde plafond bereikt. Willen ze hun financiële verplichtingen en beloftes kunnen nakomen, dan moeten de Democraten en Republikeinen tegen 2 augustus een akkoord bereiken over een verhoging van die limiet. 'Gang of Six' Obama waarschuwde voor de negatieve reactie van de markten, als er niet snel een oplossing komt voor de crisis. Het initiatief van de zogenaamde 'Gang of Six', een groep van zes Democratische en Republikeinse senatoren, kan op zijn goedkeuring rekenen. Zij stelden een nieuw plan voor schuldenverlaging voor, om het land uit het moeras te trekken. Uitgaven staat min 3,6 biljoen dollarEr wordt gezegd dat in het plan de uitgaven van de staat de komende 10 jaar met 3,6 biljoen dollar verminderd worden. Daarnaast moet een hervorming van de belastingen de inkomsten van de federale staat verhogen, zonder dat daarvoor de belastingen de hoogte in moeten. (Belga/SD)