Hoewel de kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag de kredietwaardigheid van de VS degradeerde van AAA tot AA+, "zijn en blijven de VS een AAA-land", aldus een naar de toekomst toe "optimistische" VS-president.

Het probleem is oplosbaar mits goede politieke wil, aldus nog Obama in zijn eerste reactie op de verlaging door de kredietbeoordelaar. Er bestaat een reeks mogelijkheden om de schuldencrisis te beheersen, en binnenkort zal Obama die bekendmaken.

Belastingverhogingen

Aangezien hij zei dat het tekort niet kan weggewerkt worden enkel door te bezuinigen, wees hij in de richting van in de VS weinig populaire belastingverhogingen.

De grootste zorg van de Amerikanen -en de markten- momenteel is niet de schuldencrisis, aldus de president, maar de hoge werkloosheid en de trage economische groei.

Afghanistan

Ook wat Afghanistan betreft, toonde de VS-president zich optimistisch. Wij zullen overwinnen, luidde het, twee dagen nadat een VS-helikopter door de taliban was neergehaald en dertig elitesoldaten de dood vonden. (Belga/TE)

Hoewel de kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag de kredietwaardigheid van de VS degradeerde van AAA tot AA+, "zijn en blijven de VS een AAA-land", aldus een naar de toekomst toe "optimistische" VS-president. Het probleem is oplosbaar mits goede politieke wil, aldus nog Obama in zijn eerste reactie op de verlaging door de kredietbeoordelaar. Er bestaat een reeks mogelijkheden om de schuldencrisis te beheersen, en binnenkort zal Obama die bekendmaken. Belastingverhogingen Aangezien hij zei dat het tekort niet kan weggewerkt worden enkel door te bezuinigen, wees hij in de richting van in de VS weinig populaire belastingverhogingen. De grootste zorg van de Amerikanen -en de markten- momenteel is niet de schuldencrisis, aldus de president, maar de hoge werkloosheid en de trage economische groei. Afghanistan Ook wat Afghanistan betreft, toonde de VS-president zich optimistisch. Wij zullen overwinnen, luidde het, twee dagen nadat een VS-helikopter door de taliban was neergehaald en dertig elitesoldaten de dood vonden. (Belga/TE)