De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende wordt hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Balkenende is per 1 december van dit jaar benoemd tot hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation (een nieuwe leerstoel) aan de Erasmus School of Law en de Erasmus School of Economics, zo heeft de universiteit donderdag bekendgemaakt.

Balkenende was van 2002 tot en met 2010 minister-president van Nederland en daarvoor vier jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Van 1993 tot 2002 was hij als bijzonder hoogleraar Christelijk-sociaal denken over maatschappij en economie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende wordt hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.Balkenende is per 1 december van dit jaar benoemd tot hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation (een nieuwe leerstoel) aan de Erasmus School of Law en de Erasmus School of Economics, zo heeft de universiteit donderdag bekendgemaakt. Balkenende was van 2002 tot en met 2010 minister-president van Nederland en daarvoor vier jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Van 1993 tot 2002 was hij als bijzonder hoogleraar Christelijk-sociaal denken over maatschappij en economie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.