Dat heeft Melita Sunjic, woordvoerster van de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Belgrado, aangekaart.

De autoriteiten van de drie landen hebben het nieuwe systeem in de nacht van woensdag op donderdag geïmplementeerd, in een gezamenlijk initiatief om een halt toe te roepen aan de eindeloze stroom vluchtelingen. De meeste vluchtelingen vragen in Duitsland asiel aan.

De nieuwe maatregel werd geïnspireerd door de groeiende vrees van de transitlanden dat tal van vluchtelingen en migranten op hun grondgebied zouden stranden, indien Duitsland en de andere bestemmingslanden beslissen om minder mensen toe te laten. "We kunnen geen personen meer toelaten van wie we niet zeker zijn dat ze kunnen doorreizen", verklaarde de Servische minister van Welzijn, Aleksandar Vulin, donderdag.

Via de zogenaamde Balkanroute kwamen sinds deze zomer honderdduizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Afrika naar Europa. (Belga/MVM)

Dat heeft Melita Sunjic, woordvoerster van de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Belgrado, aangekaart. De autoriteiten van de drie landen hebben het nieuwe systeem in de nacht van woensdag op donderdag geïmplementeerd, in een gezamenlijk initiatief om een halt toe te roepen aan de eindeloze stroom vluchtelingen. De meeste vluchtelingen vragen in Duitsland asiel aan. De nieuwe maatregel werd geïnspireerd door de groeiende vrees van de transitlanden dat tal van vluchtelingen en migranten op hun grondgebied zouden stranden, indien Duitsland en de andere bestemmingslanden beslissen om minder mensen toe te laten. "We kunnen geen personen meer toelaten van wie we niet zeker zijn dat ze kunnen doorreizen", verklaarde de Servische minister van Welzijn, Aleksandar Vulin, donderdag. Via de zogenaamde Balkanroute kwamen sinds deze zomer honderdduizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Afrika naar Europa. (Belga/MVM)