De aanslagen van dinsdag vonden plaats in voornamelijk sjiitische delen van Bagdad, melden internationale media.

Een eerste aanslag was gericht tegen een horecazaak in het centrum van de stad. Door de ontploffing stortte een naburig huis in, bericht persagentschap AFP. Ook in het noorden van de stad en in het westen van de stad waren er explosies.

Amper twee dagen geleden kwamen zeker 41 mensen om het leven bij zware aanslagen nabij buitenlandse ambassades in Bagdad.

De bomaanslagen maakten een einde aan een periode van relatieve kalmte in Irak, na de parlementsverkiezingen van vorige maand.

De aanslagen van dinsdag vonden plaats in voornamelijk sjiitische delen van Bagdad, melden internationale media. Een eerste aanslag was gericht tegen een horecazaak in het centrum van de stad. Door de ontploffing stortte een naburig huis in, bericht persagentschap AFP. Ook in het noorden van de stad en in het westen van de stad waren er explosies. Amper twee dagen geleden kwamen zeker 41 mensen om het leven bij zware aanslagen nabij buitenlandse ambassades in Bagdad. De bomaanslagen maakten een einde aan een periode van relatieve kalmte in Irak, na de parlementsverkiezingen van vorige maand.