De Amerikaanse autobouwers General Motors (GM), Ford en Chrysler gaan in totaal 26 miljoen dollar (19 miljoen euro) schenken aan het fonds van het Detroit Institute of Arts Museum (DIA), om de grote kunstcollectie van de failliete stad Detroit te redden. In totaal is 100 miljoen dollar dollar nodig, zegt het museum in een persbericht.

Detroit, ooit een bloeiende autostad, werd in juli 2013 failliet verklaard. Crisismanager Kevyn Orr sloot niet uit de collectie van het grootste museum in de stad te verkopen om de schatkist te spijzen. Detroit heeft van 18 miljar dollar schulden. Het DIA was echter niet te spreken over dat voorstel.

De collectie bestaat uit 60.000 werken, waaronder doeken van Rembrandt, Van Eyck, Picasso, Bruegel, Matisse en Van Gogh. Ze zou volgens de Amerikaanse pers meer dan 15 miljard dollar waard zijn. (Belga/TV)

De Amerikaanse autobouwers General Motors (GM), Ford en Chrysler gaan in totaal 26 miljoen dollar (19 miljoen euro) schenken aan het fonds van het Detroit Institute of Arts Museum (DIA), om de grote kunstcollectie van de failliete stad Detroit te redden. In totaal is 100 miljoen dollar dollar nodig, zegt het museum in een persbericht.Detroit, ooit een bloeiende autostad, werd in juli 2013 failliet verklaard. Crisismanager Kevyn Orr sloot niet uit de collectie van het grootste museum in de stad te verkopen om de schatkist te spijzen. Detroit heeft van 18 miljar dollar schulden. Het DIA was echter niet te spreken over dat voorstel.De collectie bestaat uit 60.000 werken, waaronder doeken van Rembrandt, Van Eyck, Picasso, Bruegel, Matisse en Van Gogh. Ze zou volgens de Amerikaanse pers meer dan 15 miljard dollar waard zijn. (Belga/TV)