In het ziekenhuis bezweek een van de voetgangers, een 73-jarige man, aan zijn verwondingen, heeft de politie laten weten.

De bestuurder, die met een mes gewapend was, probeerde te vluchten, maar de politie kon hem neerschieten. Ook hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De motieven van de man zijn niet meteen duidelijk. Volgens de politie zijn er niet meteen aanknopingspunten voor een terroristisch geïnspireerde daad.

De feiten deden zich voor aan de Bismarckplatz, een drukke plek in Heidelberg met tram- en bushaltes waar ook de toegang is tot de voetgangerszone. De voetgangers werden rechtstreeks voor een winkel aangereden door de zwarte auto van de man.

In het ziekenhuis bezweek een van de voetgangers, een 73-jarige man, aan zijn verwondingen, heeft de politie laten weten.De bestuurder, die met een mes gewapend was, probeerde te vluchten, maar de politie kon hem neerschieten. Ook hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.De motieven van de man zijn niet meteen duidelijk. Volgens de politie zijn er niet meteen aanknopingspunten voor een terroristisch geïnspireerde daad. De feiten deden zich voor aan de Bismarckplatz, een drukke plek in Heidelberg met tram- en bushaltes waar ook de toegang is tot de voetgangerszone. De voetgangers werden rechtstreeks voor een winkel aangereden door de zwarte auto van de man.