Aung San Suu Kyi is op "politieke tournee" vertrokken, ondanks waarschuwingen dat een dergelijk avontuur haar een nieuwe arrestatie kan kosten. Doel van de reis is Bago, 80 km ten noordoosten van Yangon.

Ze vertrok met in haar zog een konvooi van 36 wagens met leiders van de oppositiepartij National League for Democracy, diplomaten en journalisten.

Huisarrest

Het gaat om haar eerste politieke onderneming van dit soort sinds haar vrijlating eind 2010 na zeven jaar huisarrest.

De overheidsmedia hebben gewaarschuwd voor mogelijke gevolgen, maar het lijkt erop dat de autoriteiten de Nobelprijslaureate dan toch laten vertrekken.

Aung San Suu Kyi kondigde drie maanden geleden een reeks politieke tournees aan langs het platteland. Via overheidsmedia werden al snel dreigementen uitgestuurd, tot een mogelijke herhaling van "het incident van mei 2003" toe. Suu Kyi en haar entourage werden toen tijdens een politieke tocht aangevallen door tegenstanders. Suu Kyi raakte lichtgewond en kreeg zeven jaar huisarrest aangesmeerd. (Belga/TE)

Aung San Suu Kyi is op "politieke tournee" vertrokken, ondanks waarschuwingen dat een dergelijk avontuur haar een nieuwe arrestatie kan kosten. Doel van de reis is Bago, 80 km ten noordoosten van Yangon. Ze vertrok met in haar zog een konvooi van 36 wagens met leiders van de oppositiepartij National League for Democracy, diplomaten en journalisten. Huisarrest Het gaat om haar eerste politieke onderneming van dit soort sinds haar vrijlating eind 2010 na zeven jaar huisarrest. De overheidsmedia hebben gewaarschuwd voor mogelijke gevolgen, maar het lijkt erop dat de autoriteiten de Nobelprijslaureate dan toch laten vertrekken. Aung San Suu Kyi kondigde drie maanden geleden een reeks politieke tournees aan langs het platteland. Via overheidsmedia werden al snel dreigementen uitgestuurd, tot een mogelijke herhaling van "het incident van mei 2003" toe. Suu Kyi en haar entourage werden toen tijdens een politieke tocht aangevallen door tegenstanders. Suu Kyi raakte lichtgewond en kreeg zeven jaar huisarrest aangesmeerd. (Belga/TE)