In de boodschap, die zo'n 17 minuten duurt, luidt het dat IS nooit de strijd zal opgeven, 'zelfs al blijft er maar één strijder over', volgens internationale media. De authenticiteit van de opname is niet onafhankelijk te verifiëren.

Over Obama

Er zijn berichten dat Al-Baghdadi slachtoffer werd van een luchtaanval van de door de Amerikanen geleide coalitie nabij de Iraakse stad Mosul.

In de opname wordt niet verwezen naar die luchtaanval, maar wordt wel melding gemaakt van gebeurtenissen die daarna plaatsvonden. Een daarvan is de aankondiging van de Amerikaanse president Barack Obama om 1.500 extra troepen in Irak in te zetten.

Eigen munten

In een andere mededeling op jihadistische fora staat dat IS eigen munten gaat slaan om te gebruiken op het grondgebied dat de radicaal-soennitische militie controleert in Syrië en Irak.

De groep zou van plan zijn gouden, zilveren en koperen munten uit te geven. Die moeten het bestaande 'tirannieke muntsysteem' vervangen dat tot armoede heeft geleid, luidt het.

In de boodschap, die zo'n 17 minuten duurt, luidt het dat IS nooit de strijd zal opgeven, 'zelfs al blijft er maar één strijder over', volgens internationale media. De authenticiteit van de opname is niet onafhankelijk te verifiëren.Er zijn berichten dat Al-Baghdadi slachtoffer werd van een luchtaanval van de door de Amerikanen geleide coalitie nabij de Iraakse stad Mosul.In de opname wordt niet verwezen naar die luchtaanval, maar wordt wel melding gemaakt van gebeurtenissen die daarna plaatsvonden. Een daarvan is de aankondiging van de Amerikaanse president Barack Obama om 1.500 extra troepen in Irak in te zetten.In een andere mededeling op jihadistische fora staat dat IS eigen munten gaat slaan om te gebruiken op het grondgebied dat de radicaal-soennitische militie controleert in Syrië en Irak.De groep zou van plan zijn gouden, zilveren en koperen munten uit te geven. Die moeten het bestaande 'tirannieke muntsysteem' vervangen dat tot armoede heeft geleid, luidt het.