'De voortzetting en de ontwikkeling van het nucleaire programma van Noord-Korea zijn zeer verontrustend', wordt Yukiya Amano, de directeur-generaal van het IAEA, geciteerd. Het rapport wordt in september aan de algemene vergadering van het Atoomagentschap voorgelegd.

De Verenigde Staten en Noord-Korea kwamen twee maanden geleden tot een historische ontmoeting tussen Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump. Volgens die laatste zou Noord-Korea zich tijdens de onderhandelingen bereid hebben getoond om niet alleen haar nucleaire proeven stop te zetten, maar ook om tot de volledige afbouw van het nucleair arsenaal over te gaan.

'De voortzetting en de ontwikkeling van het nucleaire programma van Noord-Korea zijn zeer verontrustend', wordt Yukiya Amano, de directeur-generaal van het IAEA, geciteerd. Het rapport wordt in september aan de algemene vergadering van het Atoomagentschap voorgelegd.De Verenigde Staten en Noord-Korea kwamen twee maanden geleden tot een historische ontmoeting tussen Kim Jong-un en Amerikaans president Donald Trump. Volgens die laatste zou Noord-Korea zich tijdens de onderhandelingen bereid hebben getoond om niet alleen haar nucleaire proeven stop te zetten, maar ook om tot de volledige afbouw van het nucleair arsenaal over te gaan.