De grootmachten die in Wenen met Teheran onderhandelen over het Iraanse atoomprogramma hebben een manier gevonden om het Internationale Atoomagentschap (IAEA, International Atomic Energy Agency) toegang te verlenen tot de Iraanse nucleaire sites. Dat heeft een hooggeplaatste Amerikaanse verantwoordelijke in Wenen verklaard.

Volgens dezelfde bron zou Iran geen toegang tot al zijn installaties hoeven te geven. De Iraanse leider Ali Khamenei heeft al vaker gezegd dat hij niet wil weten van inspecties van de IAEA op militaire sites. Ook de Amerikanen geven immers niet altijd toegang tot al hùn militaire sites, aldus de Amerikaanse bron. (Belga/WB)

De grootmachten die in Wenen met Teheran onderhandelen over het Iraanse atoomprogramma hebben een manier gevonden om het Internationale Atoomagentschap (IAEA, International Atomic Energy Agency) toegang te verlenen tot de Iraanse nucleaire sites. Dat heeft een hooggeplaatste Amerikaanse verantwoordelijke in Wenen verklaard.Volgens dezelfde bron zou Iran geen toegang tot al zijn installaties hoeven te geven. De Iraanse leider Ali Khamenei heeft al vaker gezegd dat hij niet wil weten van inspecties van de IAEA op militaire sites. Ook de Amerikanen geven immers niet altijd toegang tot al hùn militaire sites, aldus de Amerikaanse bron. (Belga/WB)