Griekenland wil gebruik maken van het reddingsplan voor het land waarover de Europese Unie het eerder is eens geraakt.

De ministers van Financiën van de eurozone bereikten op 11 april een akkoord over hulp aan het door schulden getroffen Griekenland.

Het plan voorzag leningen van de Europse lidstaten en van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het zou gaan om een totaal bedrag van 45 miljard euro.

Griekenland had tot nu toe niet om hulp gevraagd, maar de Griekse premier Georges Papandreou maakte vrijdag bekend dat Athene die wel zal vragen.

De Europese Commissie heeft intussen laten weten dat ze de vraag naar financiële steun heeft gekregen.

Griekenland kampt met hoge schulden. Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, maakte donderdag bekend dat het Grieks begrotingstekort vorig jaar is opgelopen tot 13,6 procent van het bruto binnenlands product.

In eerdere ramingen schatte de Griekse regering het tekort
op 12,9 procent.

Griekenland wil gebruik maken van het reddingsplan voor het land waarover de Europese Unie het eerder is eens geraakt.De ministers van Financiën van de eurozone bereikten op 11 april een akkoord over hulp aan het door schulden getroffen Griekenland. Het plan voorzag leningen van de Europse lidstaten en van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het zou gaan om een totaal bedrag van 45 miljard euro.Griekenland had tot nu toe niet om hulp gevraagd, maar de Griekse premier Georges Papandreou maakte vrijdag bekend dat Athene die wel zal vragen. De Europese Commissie heeft intussen laten weten dat ze de vraag naar financiële steun heeft gekregen. Griekenland kampt met hoge schulden. Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, maakte donderdag bekend dat het Grieks begrotingstekort vorig jaar is opgelopen tot 13,6 procent van het bruto binnenlands product. In eerdere ramingen schatte de Griekse regering het tekort op 12,9 procent.