De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft alle vluchten tussen Londen en Schotland, in het noorden van Groot-Brittannië, gannuleerd. Volgens voorspellingen zal vulkanische

as Schotland dinsdag bereiken. BA zegt dat het geen vluchten zal uitvoeren tussen Londen en Schotland tot minstens 13 uur GMT (15 uur in België) dinsdag.

KLM schrapt voorlopig 6 vluchten

In Nederland vliegt luchtvaartmaatschappij KLM dinsdag tot 11 uur in de ochtend niet vanaf Amsterdam naar Noord-Engeland en Schotland. Op Brussels Airport zijn er voorlopig geen problemen als gevolg van de aswolk, zo viel maandagavond te horen bij Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.

KLM heeft het besluit genomen op basis van informatie van het zogenoemde Volcanic Ash Advisory Centre en eigen bevindingen. De vluchten naar Aberdeen, Glasgow, Edinburgh en New Castle gaan in de vroege ochtend niet door. In totaal gaat het om zes vluchten. Volgens de woordvoerster is er nu nog geen aanleiding om aan te nemen dat er meer vluchten geannuleerd worden, maar KLM houdt de situatie continu in de gaten.

Eigen beslissing

Na de aswolk van vorig jaar zijn Europese afspraken gemaakt. Luchtvaartmaatschappijen bepalen in voorkomende gevallen zelf of ze vliegen of niet. Gebieden waar de asconcentraties te hoog zijn, kunnen worden 'afgesloten'. (Belga)

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft alle vluchten tussen Londen en Schotland, in het noorden van Groot-Brittannië, gannuleerd. Volgens voorspellingen zal vulkanische as Schotland dinsdag bereiken. BA zegt dat het geen vluchten zal uitvoeren tussen Londen en Schotland tot minstens 13 uur GMT (15 uur in België) dinsdag. KLM schrapt voorlopig 6 vluchten In Nederland vliegt luchtvaartmaatschappij KLM dinsdag tot 11 uur in de ochtend niet vanaf Amsterdam naar Noord-Engeland en Schotland. Op Brussels Airport zijn er voorlopig geen problemen als gevolg van de aswolk, zo viel maandagavond te horen bij Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport. KLM heeft het besluit genomen op basis van informatie van het zogenoemde Volcanic Ash Advisory Centre en eigen bevindingen. De vluchten naar Aberdeen, Glasgow, Edinburgh en New Castle gaan in de vroege ochtend niet door. In totaal gaat het om zes vluchten. Volgens de woordvoerster is er nu nog geen aanleiding om aan te nemen dat er meer vluchten geannuleerd worden, maar KLM houdt de situatie continu in de gaten. Eigen beslissing Na de aswolk van vorig jaar zijn Europese afspraken gemaakt. Luchtvaartmaatschappijen bepalen in voorkomende gevallen zelf of ze vliegen of niet. Gebieden waar de asconcentraties te hoog zijn, kunnen worden 'afgesloten'. (Belga)