Julian Assange mag van het Britse gerecht op borgtocht worden vrijgelaten uit een gevangenis in Londen.Maar het Zweeds gerecht tekent tegen die beslissing beroep aan, waardoor de stichter van WikiLeaks voorlopig in de cel blijft.

Assange was op 7 december in de Britse hoofdstad aangehouden nadat Zweden een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem had uitgevaardigd op beschuldiging van verkrachting.

Volgens de BBC mag hij van de rechtbank worden vrijgelaten in ruil voor een borgsom van 240.000 pond. Andere voorwaarden naast de borgsom zijn volgens de Britse openbare omroep het naleven van een avondklok op een adres in Suffolk, het dragen van een enkelband en het zich elke avond melden bij een lokaal politiestation.

Bij zijn aanhouding vorige week was de 39-jarige Australiër nog een vrijlating op borgtocht geweigerd. Maar in afwachting dat het Zweeds beroep is behandeld, blijft Assange in de cel. Op 11 januari wordt hij sosiewo weer bij de rechter verwacht.

Julian Assange mag van het Britse gerecht op borgtocht worden vrijgelaten uit een gevangenis in Londen.Maar het Zweeds gerecht tekent tegen die beslissing beroep aan, waardoor de stichter van WikiLeaks voorlopig in de cel blijft.Assange was op 7 december in de Britse hoofdstad aangehouden nadat Zweden een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem had uitgevaardigd op beschuldiging van verkrachting.Volgens de BBC mag hij van de rechtbank worden vrijgelaten in ruil voor een borgsom van 240.000 pond. Andere voorwaarden naast de borgsom zijn volgens de Britse openbare omroep het naleven van een avondklok op een adres in Suffolk, het dragen van een enkelband en het zich elke avond melden bij een lokaal politiestation. Bij zijn aanhouding vorige week was de 39-jarige Australiër nog een vrijlating op borgtocht geweigerd. Maar in afwachting dat het Zweeds beroep is behandeld, blijft Assange in de cel. Op 11 januari wordt hij sosiewo weer bij de rechter verwacht.