De Syrische president Bashar Assad zoekt politiek asiel in Zuid-Amerika. Hij zoekt een vangnet voor wanneer het moment komt dat hij moet vluchten uit Damascus. Leden van zijn regering hebben de afgelopen dagen tijdens diplomatieke bezoeken geheime verzoeken overgemaakt aan de overheden in Cuba, Venezuela en Ecuador. Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Patriot raketten

In Syrië woedt nu al anderhalf jaar een burgeroorlog. Het conflict dreigt nog te escaleren nu de NAVO beslist heeft om in buurland Turkije Patriot raketten te plaatsen. De raketten moeten Turkije beschermen tegen mogelijke aanvallen van Syrië.

De beslissing van de NAVO komt er nadat eerder Syrische granaten tot ontploffing kwamen op Turks grondgebied in de grensstreek.

Chemische wapens

Intussen schakelden de Verenigde Staten een versnelling hoger in de oorlogsrethoriek. President Barack Obama waarschuwde Syrië dat een aanval met chemische wapens tegen de eigen bevolking niet zonder gevolgen zal blijven. De uitspraak van Obama komt er nadat de Verenigde Staten inlichtingen kregen over verplaatsingen van chemische wapens in Syrië.

Nu de internationale gemeenschap dichter bij het conflict betrokken raakt, werkt Assad aan zijn persoonlijke plan B door leden van zijn regering met een vraag om politiek asiel uit te sturen naar politiek geïsoleerde landen in Zuid-Amerika. (EE)

De Syrische president Bashar Assad zoekt politiek asiel in Zuid-Amerika. Hij zoekt een vangnet voor wanneer het moment komt dat hij moet vluchten uit Damascus. Leden van zijn regering hebben de afgelopen dagen tijdens diplomatieke bezoeken geheime verzoeken overgemaakt aan de overheden in Cuba, Venezuela en Ecuador. Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz. Patriot raketten In Syrië woedt nu al anderhalf jaar een burgeroorlog. Het conflict dreigt nog te escaleren nu de NAVO beslist heeft om in buurland Turkije Patriot raketten te plaatsen. De raketten moeten Turkije beschermen tegen mogelijke aanvallen van Syrië. De beslissing van de NAVO komt er nadat eerder Syrische granaten tot ontploffing kwamen op Turks grondgebied in de grensstreek. Chemische wapens Intussen schakelden de Verenigde Staten een versnelling hoger in de oorlogsrethoriek. President Barack Obama waarschuwde Syrië dat een aanval met chemische wapens tegen de eigen bevolking niet zonder gevolgen zal blijven. De uitspraak van Obama komt er nadat de Verenigde Staten inlichtingen kregen over verplaatsingen van chemische wapens in Syrië. Nu de internationale gemeenschap dichter bij het conflict betrokken raakt, werkt Assad aan zijn persoonlijke plan B door leden van zijn regering met een vraag om politiek asiel uit te sturen naar politiek geïsoleerde landen in Zuid-Amerika. (EE)