De Syrische president Bashar al-Assad heeft gezegd dat zijn land als overwinnaar uit de bus zal komen bij een confrontatie met de Verenigde Staten, zo schrijft de Libanese krant al-Akhbar.

Verschillende Westerse landen, met de Verenigde Staten op kop, dreigen met een militaire aanval op het Syrische regime, dat ze ervan beschuldigen op 21 augustus in de buurt van Damascus chemische wapens te hebben ingezet tegen burgers.

"Sinds het begin van de crisis wachten we op het moment dat onze echte vijand zich kenbaar zal maken", zo zou Assad aan Syrische verantwoordelijken hebben verklaard. "Ik weet dat het goed zit met jullie moreel en dat jullie er klaar voor zijn om het hoofd te bieden aan elke vorm van agressie en om het vaderland te beschermen", ging het verder.

"Het gaat om een historische confrontatie waar wij als overwinnaars zullen uitkomen", aldus nog Assad.

De Syrische president Bashar al-Assad heeft gezegd dat zijn land als overwinnaar uit de bus zal komen bij een confrontatie met de Verenigde Staten, zo schrijft de Libanese krant al-Akhbar. Verschillende Westerse landen, met de Verenigde Staten op kop, dreigen met een militaire aanval op het Syrische regime, dat ze ervan beschuldigen op 21 augustus in de buurt van Damascus chemische wapens te hebben ingezet tegen burgers. "Sinds het begin van de crisis wachten we op het moment dat onze echte vijand zich kenbaar zal maken", zo zou Assad aan Syrische verantwoordelijken hebben verklaard. "Ik weet dat het goed zit met jullie moreel en dat jullie er klaar voor zijn om het hoofd te bieden aan elke vorm van agressie en om het vaderland te beschermen", ging het verder. "Het gaat om een historische confrontatie waar wij als overwinnaars zullen uitkomen", aldus nog Assad.