In het geval de door Rusland opgezette coalitie tegen de terreurbewegingen in Syrië mislukt, zal de hele regio afglijden naar chaos. Die apocalyptische waarschuwing heeft de Syrische president Bashar al-Assad geuit in een gesprek met de Iraanse televisiezender Khabar.

De coalitie tegen de terreur bestaat uit Rusland, Iran en Irak (en de Libanese beweging Hezbollah). In het geval van een mislukking, zullen, aldus Assad, niet één of twee landen vernield worden, maar de hele regio.

De Syrische president heeft echter goede moed dat het Russische optreden resultaten zal opleveren. Assad riep ook de westerse landen op, zich bij de coalitie te voegen. Die hebben jaren geleden, samen met de Golfstaten en Turkije, echter een "Vrienden van Syrië"-coalitie gevormd die juist "de oppositie" steunt en die van het vertrek van Assad een conditio sine qua non maakt. (Belga/TE)

In het geval de door Rusland opgezette coalitie tegen de terreurbewegingen in Syrië mislukt, zal de hele regio afglijden naar chaos. Die apocalyptische waarschuwing heeft de Syrische president Bashar al-Assad geuit in een gesprek met de Iraanse televisiezender Khabar. De coalitie tegen de terreur bestaat uit Rusland, Iran en Irak (en de Libanese beweging Hezbollah). In het geval van een mislukking, zullen, aldus Assad, niet één of twee landen vernield worden, maar de hele regio. De Syrische president heeft echter goede moed dat het Russische optreden resultaten zal opleveren. Assad riep ook de westerse landen op, zich bij de coalitie te voegen. Die hebben jaren geleden, samen met de Golfstaten en Turkije, echter een "Vrienden van Syrië"-coalitie gevormd die juist "de oppositie" steunt en die van het vertrek van Assad een conditio sine qua non maakt. (Belga/TE)