Dat zegt hij in een interview met de Syrische krant As-Saoura. "Waar dan ook in de wereld, wie religie voor een politiek doeleinde gebruikt of om enkelen ten opzichte van anderen te bevoordelen, is gedoemd te falen", aldus Assad.

Enkele delen van het interview werden publiek gemaakt op zijn Facebook-pagina. Enkele uren daarvoor had zijn minister van Informatie, Omrane al-Zohbi, nog verklaard dat het vertrek van Morsi noodzakelijk was om de Egyptische crisis op te lossen.

Kloof

Tussen het regime in Damascus en de Moslimbroederschap, de partij van Morsi, gaapt al enkele jaren een politieke kloof. Op het lidmaatschap van de broederschap staat in Syrië sinds de jaren 1980 zelfs de doodstraf.

De Syrische tak van de Moslimbroederschap speelt momenteel ook een belangrijke rol in de Nationale Syrische Coalitie van de oppositie tegen Assad, erkend als de legitieme vertegenwoordiger van het Syrische volk door een honderdtal staten en organisaties.

Morsi riep overigens, net zoals verschillende Arabische leiders, Assad op af te treden. Egypte is een soennitisch land, terwijl Assad een tak van de sjiitische islam aanhangt. (Belga/TV)

Dat zegt hij in een interview met de Syrische krant As-Saoura. "Waar dan ook in de wereld, wie religie voor een politiek doeleinde gebruikt of om enkelen ten opzichte van anderen te bevoordelen, is gedoemd te falen", aldus Assad. Enkele delen van het interview werden publiek gemaakt op zijn Facebook-pagina. Enkele uren daarvoor had zijn minister van Informatie, Omrane al-Zohbi, nog verklaard dat het vertrek van Morsi noodzakelijk was om de Egyptische crisis op te lossen.Kloof Tussen het regime in Damascus en de Moslimbroederschap, de partij van Morsi, gaapt al enkele jaren een politieke kloof. Op het lidmaatschap van de broederschap staat in Syrië sinds de jaren 1980 zelfs de doodstraf. De Syrische tak van de Moslimbroederschap speelt momenteel ook een belangrijke rol in de Nationale Syrische Coalitie van de oppositie tegen Assad, erkend als de legitieme vertegenwoordiger van het Syrische volk door een honderdtal staten en organisaties. Morsi riep overigens, net zoals verschillende Arabische leiders, Assad op af te treden. Egypte is een soennitisch land, terwijl Assad een tak van de sjiitische islam aanhangt. (Belga/TV)